Αντέγραψε η Lady Gaga το Judas από άλλο κομμάτι; Η απάντηση θα δοθεί στα δικαστήρια!

Μήνυση εναντίον της Lady Gaga για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, που αφορούν στο τραγούδι Judas, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα μια τραγουδίστρια από την Αμερική.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη της κατάθεσης μήνυσης σε βάρος της Lady Gaga για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Την μήνυση κατέθεση στο αμερικανκό δικαστήριο η Rebecca F. με τον ισχυρισμό πως το τραγούδι Judas της Lady Gaga έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από το δικό της κομμάτι με τίτλο Juda. Το έγγραφο της μηνυτήριας αναφοράς είναι αυτό που ακολουθεί!

H τραγουδίστρια Rebbecca Francescatti όπως είναι ολόκληρο το όνομά της φέρεται να ζητάει να εξετάσει το δικαστήριο πιθανές ομοιότητες μεταξύ των δύο κομματιών που φέρουν τον ίδιο τίτλο. Η υπόθεση όμως μπερδεύεται περισσότερο, αφου ένας από τους μουσικούς που είχε προσλάβει η Lady Gaga προκειμένουν να τις γράψουν κομμάτια για το τελευταίο της album “Born This Way”, ο Brian Gaynor έπαιζει μουσική και για το τραγούδι της Rebecca F. To κομμάτι Juda μάλιστα κυκλοφόρησε το 1999, πριν δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια.

Η Rebecca F. – που κατά κοινή ομολογία διατηρεί ένα παρόμοιο look με εκείνο της διάσημης ταγουδίστριας – ισχυρίζεται πως μπορεί τα τραγούδια να μην μοιάζουν τόσο μεταξύ τους στο πρώτο άκουσμα, όμως η ενορχήστρωση είναι η ίδια, όπως και η μελωδία.

Τα συμπεράσματα δικά σου. Δες απόσπασμα και από τα δύο κομμάτια παρακάτω…

Read More

And More