Ο πρώτος gay γάμος στην Κούβα! Άντρας παντρεύτηκε τρανσέξουαλ!

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν χθες ένα ιδιαίτερο ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Ο άντρας μαζί με την τρανσέξουαλ αγαπημένη του παντρεύτηκαν χθες μέρα των γενεθλίων του Fidel Castro.

Κανονικά στο νησί της Καραϊβικής απαγορεύονται οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων αλλά η γυναίκα του ζευγαριού είναι η Wendy Iriepa η οποία μετά από αλλαγή φύλου θεωρείται πλέον γυναίκα. Η ίδια είπε: “Είμαι ερωτευμένη και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να ξέρω ότι αυτός ο άντρας βρίσκεται σπίτι ή χωρίς να τον αγγίζω. Γι’ αυτό αποφάσισα να τον παντρευτώ.

“Ομως, ο γάμος που τελέσθηκε την ημέρα των 85ης επετείου των γενεθλίων του Κάστρο-το ζευγάρι είπε ότι ο γάμος αυτός ήταν “το δώρο” του προς τον πρώην ηγέτη της Κούβας-σκοπό έχει την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Κούβα. Δείχνει επίσης μια αλλαγή στάσης στην Κούβα όπου τη δεκαετία του 1960 οι ομοφυλόφιλοι κλείνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως “αντεπαναστάτες”, ένα κομμάτι της ιστορίας για το οποίο ο Κάστρο παραδέχθηκε την ευθύνη του πέρυσι σε συνέντευξή του.

Χειροκροτώντας το ζευγάρι, δημοσιογράφοι και δεκάδες περίεργοι Κουβανοί, το υποδέχθηκαν καθώς έφθασε σε κυβερνητικό γραφείο τέλεσης γάμων σε προάστειο της Αβάνας.

“Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ νευρική. Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου”, δήλωσε η νύφη, που φορούσε ένα στράπλες νυφικό όταν κατέβηκε από ένα κάμπριο αυτοκίνητο Ford της δεκαετίας του ’50.

Ο άντρας της είναι ο Ignacio Estrada ο οποίος είναι ακτιβιστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και πρόσφατα προσβλήθηκε από τον ιό του Aids.

Λίγες ώρες πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου είπαν και οι δύο: “Ο γάμος μας αποτελεί το δώρο μας στον Fidel.”

Read More

And More