Κ. Γαρμπή: “ Δεν κυνηγάω το σουξέ! Έχω ανάγκη να εμφανίσω διαφορετικά τον εαυτό μου”

Mετά από πολύχρονη παρουσία στο τραγούδι, εδώ και λίγο καιρό οραματίζεται μια νέα πορεία, ανανεωμένη και ουσιαστική, που θα αναβαθμίσει την καριέρα της. Ο λόγος για την Καίτη Γαρμπή που προσέχει το κάθε της βήμα και επιστρέφει δυναμικά στη μουσική σκηνή με νέα δισκογραφική δουλειά.

Μιλώντας αρχικά για το come back της, η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στο “Metro”: “Έχω σχεδόν δύο χρόνια να τραγουδήσω ζωντανά, από δική μου επιλογή, ετοιμάζομαι όμως για τον επόμενο χειμώνα να παρουσιάσω μια μουσική παράσταση όπως τη φαντάζομαι. Με την απόφασή μου να απέχω, ξεκούρασα τον κόσμο και το ρεπερτόριό μου, επιστρέφω όμως με ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο και μια μουσική συνεργασία με τον Νίκο Αντύπα, με τον οποίον κάναμε και τους δύο τελευταίους δίσκους”.
Αναφορικά με το τι διαφορετικό έχει να παρουσιάσει, η γνωστή τραγουδίστρια σημείωσε: “Έχω ανάγκη να εμφανίσω διαφορετικά τον εαυτό μου. Δεν κυνηγάω το σουξέ, αν και η επιτυχία σε εδραιώνει στο χώρο. Είναι χρήσιμη, γιατί θέλεις να ξέρεις την αποδοχή του κοινού, αλλά δεν μπορεί να είναι ο στόχος και δεν μπορείς να την κάνεις αυτοσκοπό. Για κάθε επόμενο βήμα πλέον ξεκινάω με αυτό που θα ακούσω και θα μου “γρατζουνίσει” την ψυχή. Αν αισθανθώ εγώ, θα καταφέρω μέσα από τη φωνή μου να μεταφέρω όλα τα συναισθήματα στον ακροατή”.
Παράλληλα, τόνισε: “Απ’ ό,τι βλέπετε, έκανα πολλά ετερόκλητα πράγματα, που επιβεβαιώνουν ότι δεν επαναπαύτηκα ποτέ στην επιτυχία μου. Αυτό είναι για μένα ο καλλιτέχνης, να δοκιμάζει και να προτείνει συνεχώς στο κοινό κάτι καινούργιο”.
Για την οικονομική κρίση, η Καίτη Γαρμπή δήλωσε: “Η δισκογραφία περνάει κρίση, το τραγούδι αυτό καθ’ αυτό δεν θα έλεγα ότι περνάει. Γράφονται και ακούγονται εξαιρετικά τραγούδια. Τα γράφουν σημαντικοί δημιουργοί και τα τραγουδούν σημαντικοί τραγουδιστές”.
Τι απαντά, όμως, σε αυτούς που βάζουν ταμπέλες στα τραγούδια; “Εγώ θέλω να λέω ωραία τραγούδια, που να αγγίζουν τη δική μου ψυχή και κατ’ επέκταση και την ψυχή του κόσμου. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το βάλουμε κάτω από ταμπέλες, αν είναι λαϊκό τραγούδι ή λαϊκότροπο ή έντεχνο. Αυτό που τραγουδάω τώρα είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει, για αυτό και ανυπομονώ να βγω να το υποστηρίξω.”
Τέλος, η Καίτη Γαρμπή έχει σκεφτεί να κάνει ένα άνοιγμα στη διεθνή μουσική αγορά; “Μου αρέσει πάρα πολύ η έθνικ μουσική. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό είμαι σε συζητήσεις με μια εξαιρετική τραγουδίστρια από την Πορτογαλία, το θέλω πολύ! Είναι τρομερά ενδιαφέρον!”, είπε.

Read More

And More