Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.06.2015 | 14:06
Νατάσσα Στρόβιλα (Tweet @nstrovila)

Στην Ελλάδα ο θρύλος στο σκάκι Garry Kasparov! Φωτογραφίες

Στην Ελλάδα ο θρύλος στο σκάκι Garry Kasparov! Φωτογραφίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Θεωρείται από τους κορυφαίους σκακιστές του κόσμου και βρέθηκε αυτές τις μέρες στη χώρα μας για να αποκαλύψει τα μυστικά του. Ο λόγος για τον Garry Kasparov, τον θρύλο του σκακιού που σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ολοκλήρωσε το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σκάκι στα Σχολεία”.
 
Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE, τον συνάντησε στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος, όπου συνάντησε τους λιλιπούτειους θαυμαστές του και τους δίδαξε τα μυστικά του...

 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από το Kasparov Chess Foundation, σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ενώ βασίζεται στο γεγονός ότι, η εκμάθηση σκακιού σε πρώιμη ηλικία έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει σημαντικά τις γνωστικές και συμπεριφορικές ικανότητες των παιδιών και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, καθώς ενισχύεται η κριτική και στρατηγική σκέψη των παιδιών.

 
Παράλληλα, τα παιδιά που εξοικειώνονται με τη λογική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δυναμώνουν την αυτοπεποίθησή τους, αναπτύσσουν ευρύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και διδάσκονται την άμιλλα και την ισότητα απέναντι σε ένα στοιχείο που τους ενώνει – το σκάκι.
 
Ξεκίνησε πιλοτικά στη χώρα μας το 2013 και ως το 2015, συνολικά 300 τμήματα από 190 σχολεία, από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», ενώ περίπου 6.000 μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επωφεληθούν από τον ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του σκακιού.

 
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10