Η μήνυση και το ξέσπασμα του Λάκη Γαβαλά: «Τα στελέχη μου, με οδήγησαν στην καταστροφή»

Δεν έχει τέλος η υπόθεση με τα χρέη του Λάκη Γαβαλά. Μετά τις απανωτές συλλήψεις ο γνωστός επιχειρηματίας καταθέτει μήνυση και αποκαλύπτει ποιοι είναι αυτοί που τον οδήγησαν στην καταστροφή.
Μέσα από τη μήνυσή του ο Λάκης Γαβαλάς περιγράφει το χρονικό της κατάρρευσης του και επιρρίπτει ευθύνες κατά των εννέα μεγαλοστελεχών της εταιρείας στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος. Ο γνωστός επιχειρηματίας ρίχνει τις ευθύνες στα στελέχη της εταιρείας του και συγκεκριμένα τον πρώην γαμπρό του και διευθύνοντα σύμβουλο, στη διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και την ταμεία, στο διευθυντή μηχανογράφησης, στον προϊστάμενο του λογιστηρίου, του δικηγόρου της επιχείρησης σε θέματα φοροτεχνικά, του προσωπάρχη, σε μια πωλήτρια και σε έναν υπάλληλο του λογιστηρίου κάνοντας λόγο για ένα πάρτι σπατάλης που κράτησε πολλά χρόνια και οδήγησε στο γκρέμισμα της αυτοκρατορίας του.

«Τα εν λόγω στελέχη της εταιρείας είχαν προνομιακή κυριολεκτικά μεταχείριση. Εκτός του ότι αμείβονταν με παχυλότατους μισθούς και υπέρογκα μπόνους είχαν στην κατοχή τους πολυτελέστατα αυτοκίνητα μάρκας Mercedes κινητά τηλέφωνα, ακόμη και e-pass για τις διελεύσεις στην Αττική Οδό», αναφέρει στη μήνυσή του, αποκαλύπτοντας πως όταν σήμανε κόκκινο συναγερμό, οι μηνυόμενοι αντί να θέσουν τους εαυτούς τους στη διάθεση και την υπηρεσία της εταιρείας που τους είχε ευεργετήσει και τους είχε πλέον ανάγκη, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους και αποχώρησαν προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες.
Μέσα από το δικόγραφο, περιγράφει τα 33 χρόνια δραστηριότητάς του στο χώρο των επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ και εξομολογείται η αντίστροφή μέτρηση, ξεκίνησε στα τέλη του 2009. Τότε που η οικονομική κρίση άρχισε να πλήττει τη χώρα μας.
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα στα μέσα του 2010, εμφάνισε για πρώτη φορά αρνητική θέση. Γεγονός που οδήγησε ουσιαστικά στη μεταγενέστερη διακοπή της εμπορικής δραστηριότητας. Παράλληλα, η αγορά του ενδύματος είχε σημαντική και απότομη πτώση αφού οι Έλληνες καταναλωτές βρέθηκαν ξαφνικά να αντιμετωπίζουν έντονα ζητήματα επιβίωσης με αποτέλεσμα η κατανάλωση ειδών ενδύσεως και μάλιστα πολυτελείας να φθάσει στο ναδίρ», επισημαίνει.
Τέλος, ο ίδιος αναφέρει μέσα στη μήνυσή του, ότι τα εννιά στελέχη που ήταν της εμπιστοσύνης του, τον οδήγησαν στην καταστροφή: «Έγινε ξεκάθαρο ότι όλοι έδρασαν ως μια ομάδα και ο ένας βοηθούσε τον άλλο, στο εγκληματικό σχέδιο αφαίμαξης εμού και της εταιρείας μου».

Read More

And More