Λ. Γαβαλάς στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση: “Η φυλακή με ατσάλωσε!”

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους 14 μήνες παραμονής του στη φυλακή, τη φάση στην οποία βρίσκεται τώρα αλλά και αυτούς που του γύρισαν την πλάτη ή τον βοήθησαν μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς στην “Real Life”.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση, ο γνωστός επιχειρηματίας κάνει τον απολογισμό του και τονίζει πως “είμαι στη φάση που θέλω να μηδενίσω το κοντέρ παντελώς. Έκανα μεγάλο αγώνα για να μπορέσω να είμαι στη θέση που είμαι σήμερα. Καταλαγιάζω. Δεν είναι κακό να παραμένεις για κάποιο διάστημα στα πιτς, γιατί έτσι μόνο θα μπορείς να ξαναβγείς δυνατά στην αγωνιστική πίστα… Κάποιες στιγμές νιώθω σαν τα ολυμπιακά ακίνητα, παραμελημένο και εγκαταλελειμμένο, το οποίο υπήρξε φαινόμενο αλλά η ίδια του η χώρα το άφησε να ρημάξει”.
Μιλώντας για την εμπειρία του στη φυλακή δηλώνει: “Η φυλακή σε “μαγκεύει”. Από την πρώτη στιγμή πρέπει να διεκδικήσεις το δικό σου περιβάλλον, το δικό σου χώρο και να μην ασχολείσαι με κανέναν γύρω σου”.

Δεκατέσσερις μήνες στη φυλακή. Πόσο βασανιστικά κύλησε ο καιρός;
“Οι πρώτες σκέψεις μου ήταν ότι ξεκινούσε μια τιμωρία, της οποία όμως δεν καταλάβαινα τον τρόπο. Δηλαδή θα προτιμούσα να είχα μια αρρώστια. Δυστυχώς, όλο αυτό που μου συνέβη δεν ήταν αρρώστια. Όμως, τελικά, η φυλακή με ατσάλωσε ακόμη περισσότερο…”
Πόσο εύκολο είναι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έγκλειστους που έχουν διαπράξει πολύ σοβαρά αδικήματα;
“Οι άνθρωποι που είναι χρόνια μέσα, οι βαρυποινίτες, τους οποίους και γνώρισα στις φυλακές στο Μαλανδρινό, είναι πολύ πιο κύριοι από τους “αρχάριους” φυλακισμένους. Ο αρχάριος και τη μαγκιά του θα βγάλει, και την κακία του, και την υπεροψία του και τα πάντα. Αυτός που είναι καταδικασμένος ξέρει πολύ καλά ότι το θέμα του είναι τελειωμένο και θα προσπαθήσει να εκτίσει την ποινή του όσο το δυνατόν πιο ήρεμα.”
Υπήρξαν άνθρωποι που σου γύρισαν την πλάτη;
“Πάρα πολλοί. Αλλά επειδή η πλάτη είναι οσκαρική πόζα, τους συγχώρεσα. Γιατί, όπως ξέρεις, στα Όσκαρ πιο πολύ μετράει η πλάτη απ’ ό,τι το μπροστά”.
Δεν νιώθεις δικαιωμένος τώρα;
“Νιώθω αξιοπρεπής. Ήμουν ένας καλός κρατούμενος. Με σεβάστηκαν και τους σεβάστηκα. Φυσικά υπήρξαν καλοί και κακοί υπάλληλοι. Και εγώ με τη σειρά μου υπήρξα καλός με κάποιους και κακός με άλλους”.

Read More

And More