Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.12.2012 | 15:39

Ο G. Depardieu «επιστρέφει» το γαλλικό του διαβατήριο, θιγμένος από τον Πρωθυπουργό!

Ο G. Depardieu «επιστρέφει» το γαλλικό του διαβατήριο, θιγμένος από τον Πρωθυπουργό!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε ότι «επιστρέφει» το γαλλικό διαβατήριό του καθώς αισθάνεται προσβεβλημένος από τις επικρίσεις που δέχεται για τη «φορολογική αυτοεξορία» του στο Βέλγιο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Νεσέν όπου ο γάλλος ηθοποιός αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι δήλωσε ότι ο  Gerard Depardieu ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να αποκτήσει βελγικό διαβατήριο.

«Είχαμε μια τηλεφωνική επαφή σήμερα το πρωί. Ο κύριος Depardieu ρώτησε πώς θα αποκτήσει βελγικό διαβατήριο και κοινωνική ασφάλιση» στο Βέλγιο, διευκρίνισε ο δήμαρχος.

«Όπως και στο 27% των Γάλλων που έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητά μας, του εξηγήσαμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι στο Βέλγιο το αίτημα για έκδοση διαβατηρίου υποβάλλεται στο δήμο.

Ο Σενεσαέλ σημείωσε πάντως ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο» να αποκτήσει κάποιος βελγικό διαβατήριο. Επιπλέον, επειδή η βελγική νομοθεσία περί υπηκοότητας είναι σε διαδικασία μεταρρύθμισης «θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αίτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διευκρίνισε.

Εν μέσω της εντεινόμενης αντιπαράθεσης με αφορμή την «αυτοεξορία» του  Gerard Depardieu, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς υπογράμμισε ότι το Βέλγιο «δεν έκανε τίποτα για να προσελκύσει» τους πλούσιους Γάλλους.

"Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό;" αναρωτιέται ο Gerard Depardieu σε επιστολή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

"Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, ο,τιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιμωρηθεί", υποστηρίζει.

Ο ηθοποιός υπογραμμίζει ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία "κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο ο ίδιος".

"Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω να αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις", προσθέτει.

"Ποιος είστε εσείς που θα με κρίνετε; Σας ερωτώ κε Ερό, πρωθυπουργέ του κ. Ολάντ;. Παρά τις καταχρήσεις, την όρεξη και την αγάπη μου για τη ζωή, παραμένω ένας ελεύθερος άνθρωπος", καταλήγει ο  Gerard Depardieu.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10