Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.02.2015 | 13:17
Εβίτα Τσιλοχρήστου Tweet me @evitatsi

Γιάνης Βαρουφάκης: Ποια ήταν η επιστήμονας κι αντιδήμαρχος μητέρα του - Φωτογραφία

Γιάνης Βαρουφάκης: Ποια ήταν η επιστήμονας κι αντιδήμαρχος μητέρα του - Φωτογραφία
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Φαίνεται πως βρέθηκε από πού προέρχεται το γονίδιο της πολιτικής στον Γιάνη Βαρουφάκη. Χθες είδαμε τον πατέρα του
να μιλά στην εκπομπή Μία και να λέει με καμάρι: "Ήξερα ότι θα γίνει κάτι, γιατί ήταν παιδί που αγαπούσε τη μόρφωση, ήταν ανήσυχος και όλα αυτά τον βοήθησαν να φτάσει εδώ που έφτασε...”

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο αφού και η μητέρα του, Ελένη Βαρουφάκη ήταν σπουδαία βιοχημικός αλλά ασχολιόταν και με τα κοινά αφού από το 1986 εκλεγόταν συνεχώς δημοτική σύμβουλος Παλαίου Φαλήρου και τη διετία 1998-2000 διετέλεσε αντιδήμαρχος.

/

Η μητέρα του Υπουργού Οικονομικών εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, γενική γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και πρόεδρος πολλών σχολικών επιτροπών.

Φυσικά είχε και μικρό συγγραφικό έργο - οπως και η υπόλοιπη οικογένεια - αφού είχε γράψει το βιβλίο "ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Οι δρόμοι αφηγούνται την ιστορία τους", στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει: «...Tο βλέμμα μου συχνά έπεφτε και στις πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων μας. Άλλες από αυτές αναφέρονται σε σύγχρονα, άλλες σε αρχαία πρόσωπα, άλλες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας και άλλες σε μορφές της μυθολογίας, της θρησκείας και της παράδοσής μας... Mε την προσπάθειά μου αυτή φιλοδοξώ να γνωρίσω στους συνδημότες μου πού οφείλουν την ονομασία τους οι δρόμοι του Δήμου μας, συγχρόνως δε να μνημονεύσω τις μεγάλες μορφές του ιστορικού και μυθολογικού μας πανθέου...»

Μαζί με τον Γιώργο Βαρουφάκη απέκτησε τον Γιάνη αλλά και την Τρισευγένη, δικαστή στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η Ελένη Βαρουφάκη απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2008.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10