Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.11.2011 | 18:40

Γιαννίκος: «Δεν έπρεπε να συλληφθώ» - Απολογείται αύριο

Γιαννίκος: «Δεν έπρεπε να συλληφθώ» - Απολογείται αύριο
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Ο Κώστας Γιαννίκος αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψης του και ζήτησε χρόνο για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πριν απολογηθεί.

 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του.

Η πλευρά του κ. Γιαννίκου τονίζει επίσης ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή (η πληρωμή) αφορά χρέη προς το δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννίκος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή ΦΠΑ στο δημόσιο. Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο επιχειρηματίας δεν έπρεπε να συλληφθεί καθώς για την υπόθεση του ALTER, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10