Ο γοητευτικός Γ. Στάνκογλου μιλάει για την περίοδο που ήταν οικοδόμος και έκανε μονώσεις στο Μετρό!

Είναι από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Πλέον πρωταγωνιστής, παντρεμένος με παιδί, δε διστάζει να θυμηθεί τις μέρες που δούλευε οικοδομή αλλά και να παραδεχθεί πως έχει σηκώσει το χέρι του σε γυναίκα!

Ο Γιάννης Στάνκογλου, που αυτό το διάστημα συμμετέχει στο ”Τρίτο στεφάνι”, την ”Ατελείωτη βροχή” και το ”Τανγκό των Χριστουγέννων”, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Πρώτο Θέμα” μιλά για την σύζυγό του, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν, τα χρόνια που έζησαν μαζί στην Νέα Υόρκη, την μονάκριβη κορούλα του, Φοίβη και όλα τα επαγγέλματα με τα οποία καταπιάστηκε μέχρι να γίνει ηθοποιός.


”Το σημαντικότερο που έχω να προσφέρω είναι αγάπη. Δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι η κόρη μου αν μεγαλώσει με ποδήλατο bmx και όχι με Porsche Cayenne. Έτσι μεγάλωσα κι εγώ και νιώθω τυχερός γι’ αυτό”.

Λατρεύει τα ταξίδια

”Τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό. Από όλα τα μέρη που έχω πάει, θυμάμαι χαρακτηριστικά να κοιτάζω την ανατολή του ήλιου στο όρος Σινά πάνω από την ιερά μονή της Αγίας Αικατερίνης, όπως και το σαφάρι στην Κένυα που έκανα το περασμένο Πάσχα μαζί με την κόρη μου.”

Έχει σηκώσει το χέρι του…

”Έχω πληγώσει περισσότερο από όσο έχω πληγωθεί και έχω φερθεί ακραία σε παλαιότερες σχέσεις. Έχω χαστουκίσει γυναίκα, αφού πρώτα μου είχε ρίξει μπουκέτο. Άλλωστε όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τα πάθη μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.”

Για τη δημοσιότητα

”Ακόμα προσπαθώ να εξοικειωθώ με τη δημοσιότητα, παρόλο που νιώθω περήφανος για τις δουλειές στις οποίες συμμετέχω. Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα ήρθαν σταδιακά, ήρεμα και έτσι νομίζω ότι προς το παρόν διαχειρίζομαι σωστά την έκθεσή μου στα μέσα.”

Όπως διαβάσαμε στο ”Πρώτο θέμα”, ο Γιάννης είναι γέννημα θρέμμα του Περισσού, από πατέρα οικοδόμο και μητέρα εργάτρια σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ενώ στα 14 του ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με τον πατέρα του.

Βρήκε όμως, το λιμάνι του στην υποκριτική, ύστερα από ένα πέρασμα σε διάφορα επαγγέλματα…

”Στην αρχή την οικοδομή την πήρα για πλάκα. Όταν όμως έπιασα στα χέρια μου τον πρώτο μου μισθό και κερνούσα τους φίλους μου, αποφάσισα να δουλεύω και παράλληλα να πηγαίνω στο σχολείο… Από την οικοδομή βρέθηκα να δουλεύω ως μπάρμαν, σερβιτόρος, μέχρι και σε εταιρείες προώθησης τσιγάρων και μάρκας σερβιέτας…

Η τελευταία μου δουλειά προτού ασχοληθώ με την υποκριτική ήταν οι μονώσεις σε σταθμούς του Μετρό Ευαγγελισμός – Σύνταγμα – Μέγαρο Μουσικής. Το μεροκάματο ήταν καλό τότε, όπως και η αποζημίωση.”

Σαν χαρακτήρας…
”Ήμουν ζωηρός. Έκανα όλα όσα καταλαβαίνει κάποιος από τη φράση ”sex, drugs & rock ‘n’ roll”. Βρέθηκα στο παρά πέντε να κυλήσω στον γκρεμό όμως δεν μετανιώνω για τίποτα. Οι πράξεις μου με έχουν διαμορφώσει ως άνθρωπο και πλέον ξέρω πότε πρέπει να σταματώ.”

Read More

And More