To TLIFE στον τόπο που γιαούρτωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης! Όλες οι λεπτομέρειες!

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της επίθεσης κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Σοβαρότατες καταγγελίες κάνει σήμερα ο ίδιος για τη χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχτηκε από κατοίκους της Κερατέας την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα στα Καλύβια. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου».

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στην Κερατέα κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους».

Η ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χθες το βράδυ (16/3/2011) ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως κάνει κάθε χρόνο, είχε καλέσει 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να φάνε και να συζητήσουν, σε μια ταβέρνα της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων. Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την «ευκαιρία».

Το TLIFE βρέθηκε στο κατάστημα που εξελίχθηκε το γεγονός. Γείτονας, που ήταν μπροστά στο συμβάν χθες βράδυ, δήλωσε: ”Ο Πάγκαλος ήρθε γύρω στις 21.10 για να φάει και μαζί του ήταν η ασφάλεια για προστασία. Ήρθε με δύο άτομα της προσωπικής του ασφαλείας και κάθησε στην τζαμαρία. Λίγο μετά ήρθε η Ασφάλεια των Καλυβίων και μάλιστα, ο Διευθυντής του Κορωπίου. Σε όλα τα στενά, γύρω γύρω παντού, υπήρχαν αστυνομικοί και περιπολικά. Μαθεύτηκε στο ”μπλόκο” των απογοητευμένων, στην Κερατέα, ότι ο Πάγκαλος είναι εδώ κι άρχισαν να μαζεύονται. Στην Κερατέα είναι δραματικά τα πράγματα και οι άνθρωποι είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Μαζεύτηκαν έξω από την ταβέρνα, περίπου 100 άτομα στις 23.00 κι όσο περνούσε η ώρα κατεύθαναν περισσότεροι. Επενέβησαν πάνω από 50 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ. Έγινε χαμός.

Ο κόσμος τον γιουχάριζε, τον έβριζαν, έριχναν δυναμιτάκια και του πέταξαν το γιαούρτι. Ένας από τους αστυνομικούς, που φορούσε μπερέ και κατεύθυνε τους αστυνομικούς, άρχισε να προσβάλλει το πλήθος και λογομάχησε με τον κόσμο. Εκείνη την ώρα φούντωσαν τα πνεύματα – ο κόσμος πια δεν θέλει και πολύ – και κάποιοι άρχισαν να πετούν στα ΜΑΤ πέτρες. Από την αρχή όμως, την ώρα που μαζεύτηκε ο κόσμος, η γυναίκα του ενός ιδιοκτήτη βγήκε από το μπαλκόνι και πέταξε στον κόσμο καρέκλες κι άρχισε να φωνάζει ότι της χαλάνε τη δουλειά. Μέχρι και ο παπάς της Κερατέας, ήταν μαζί με το πλήθος και φώναζε μαζί του. Ο κόσμος υποχώρησε μετά τη 1.00. Ύστερα όλοι μαζεύτηκαν σ’ ένα καφενείο στην Κερατέα, όπου εδώ και μέρες έχουν τοιχοκολλήσει αφίσσα με τον Πάγκαλο, που μπροστά γράφει ”ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ”. Ο πρώην δήμαρχος, άδικα κατηγορείται. Θέλουν μόνο να μπαλώσουν τα άλλα. Την ώρα που ο Πάγκαλος πήγε να πλυθεί, ήρθε ο δήμαρχος των Καλυβίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο και κάποιους Συμβούλους, προσπάθησαν να μπουν στην ταβέρνα και οι Αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν.”

Ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της ταβέρνας δήλωσε στο TLIFE: ”Δεν ήταν κανένας χθες εδώ πέρα, από το προσωπικό που βρίσκεται τώρα εδώ. Δεν έγινε κάτι. Ήταν κάτι ειρηνικό, ειρηνικότατο. Μία πορεία έγινε, περάσαν από εδώ μπροστά… Δεν έγινε κάτι. Έγινε μία πορεία, όπως κλείσανε την λεωφόρο Μαρκοπούλου, όπως κλείνουνε τη Λαυρίου, μία τέτοια πορεία. Χθες, οι άνθρωποι ήταν ειρηνηκότατοι, δεν πείραξαν κανέναν από εμάς εδώ πέρα, έτυχε να περνάει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης από εδώ, για να φάει. Έτυχε να τον δουν εδώ, έγινε μια παρεξήγηση… Εμένα δεν μου είπαν τίποτα για γιαούρτια”, ενώ περαστικός συμπλήρωσε: ”Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Πάγκαλο, αλλά με τα σκουπίδια, που θέλει να φέρει.”

O πρώην δήμαρχος Κερατέας δήλωσε στο Νewsit: “Λυπάμαι για το κατάντημά του”

Όπως δήλωσε στο Newsit ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, τον οποίο κατονομάζει στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε “από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ πληροφορήθηκα τα χθεσινά επεισόδια. Το μήνυμα που στέλνω στον κ. Παγκαλο ειναι πως ότι υφίσταται θα πρέπει να το αντιληφθεί ως αποκύημα όλων των πολιτικών πράξεων που έχουν καθορίσει τη διαδρομή του ειδικά στο θέμα της Κερατέας. Προσωπικά όχι μόνο δεν βρέθηκα στα επεισόδια καθώς ετοιμαζόμουν για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά καταδικάζω και οποιαδήποτε μέθοδο βίας. Ξεκαθαρίζω πως εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του κυρίου Πάγκαλου όπως συνέβη και στο παρελθόν στηρίζεται στο ψέμα. Επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νομικό μέτρο αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Λυπάμαι για το κατάντημα στο οποίο έχει φτάσει”.

Δες το βίντεο από τη στιγμή του γιαουρτώματος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στην ταβέρνα προκειμένου να μιλήσει με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής. Εκεί μία ομάδα κατοίκων άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον κ. Πάγκαλο και ένα από τα συνθήματα ήταν το περίφημο “Δεν τα φάγαμε μαζί”.

Σε ιστοσελίδα των κατοίκων της Κερατέας και του αγώνα που κάνουν κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, οι κάτοικοι ανήρτησαν φωτογραφίες από την επίθεση κατά του Πάγκαλου.

Ρεπορτάζ: Mαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More