Μ. Γουλανδρή: H πανέμορφη εγγονή της Μ. Βαρδινογιάννη, δουλεύει σκληρά για την επιχείρησή της

Κόρη της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή, εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, μόλις 23 χρονών, με αγγελική ομορφιά, η Μαριάννα Γουλανδρή έχει όλα αυτά που θα ήθελε μια κοπέλα της ηλικίας της και θα μπορούσε ν’ απολαμβάνει απλά μια ζωή γεμάτη ανέσεις. Και όμως, προτιμά να δουλεύει σκληρά νυχθημερόν, να πηγαίνει βόλτες με τους φίλους της και να χαρίζει τον ελεύθερό της χρόνο στη φιλανθρωπία. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε στο free press LIFE MAGAZINE και την Κατερίνα Κωνσταντοπούλου για το fashion brand της Marianna G., την οικογένειά της, την ανορεξία και τους μεγαλύτερους της φόβους. Διάβασε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

“Κατάγεσαι από μια καθαρά επιχειρηματική οικογένεια. Υπήρξε αντίδραση όταν τους ανακοίνωσες ότι θ’ ασχοληθείς με τον τομέα της μόδας; Ένιωσες ότι ίσως θα ήθελαν να ακολουθήσεις τα δικά τους βήματα;”
Η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενη για μένα και με στηρίζουν σε όποια απόφαση επαγγελματική. Ίσως στο μέλλον ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά για τώρα, είμαι πολύ ικανοποιημένη με τον επαγγελματικό τομέα που έχω επιλέξει.

“Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που σου έδωσε η γιαγιά σου Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής σου πορείας;”
Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ήταν να μη φοβάμαι να παραδέχομαι τα λάθη μου. Κάθε επιχείρηση έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως να τα διαχειριστούμε και μαθαίνουμε και μέσα από τα λάθη μας.

“Ποιος είναι ο πιο αυστηρός κριτής από την οικογένειά σου;”
Θα έλεγα ότι ο πατέρας μου είναι ο καλύτερος και πιο αυστηρός κριτής. Μου λέει πάντα την αλήθεια ακόμα και αν με δυσαρεστήσει, μου δίνει πολύ σημαντικές συμβουλές που με βοηθάνε στο να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και τα επιχειρηματικά μου βήματα, χωρίς όμως να μου επιβάλλει τη γνώμη του.

“Ανήκεις σε μια από τις πιο σημαντικές και γνωστές οικογένειες σε όλον τον κόσμο. Έχεις όμως καταφέρει να μείνεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Απ’ όσο γνωρίζω ζεις μόνιμα στο Λονδίνο. Ήταν ένας τρόπος για ν’ αποφύγεις την υπερβολική έκθεση λόγω του ονόματός σου;”
Η προσωπική και επαγγελματική ζωή της οικογένειάς μου έχει ως βάση το Λονδίνο οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα να ζήσω και να εργαστώ εδώ. Προερχόμενη από μια γνωστή οικογένεια προφανώς και ανοίγουν κάποιες πόρτες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά γενικά είμαι ένα άτομο που μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και θα έκανα το ίδιο ακόμα και αν έμενα στην Ελλάδα. Επιδιώκω να είμαι στα Media μόνο για τη δουλειά μου.

“Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τους γόνους πλούσιων οικογενειών έχουν στο μυαλό τους ότι ζείτε μια ζωή που είναι συνεχώς μέσα στην πολυτέλεια και τις ανέσεις, ότι συνεχώς κάνετε ψώνια και πίνετε καφέ και κάνετε ταξίδια. Πώς είναι πραγματικά η καθημερινότητα της Μαριάννας;”
Σίγουρα απολαμβάνω κάποιες ανέσεις και πολυτέλειες, αλλά η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη δουλειά και απλές καθημερινές στιγμές με φίλους, όπως βόλτα για καφέ και φαγητό, επίσκεψη σε εκθέσεις και μουσεία.

“Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;”
Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι οι ταινίες τρόμου. Τις μισώ, μπορώ να χάσω τον ύπνο μου.

Η Μαριάννα μίλησε και για την κολεξιόν με μαγιό, σε πολλά από τα οποία έχει δώσει ελληνικά ονόματα όπως αυτό που λέγεται Mykonos:


“Ποια είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της γυναίκας που φοράει τα μαγιό Marianna G; “
Η συλλογή μου απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες, σχήμα σώματος και τρόπο ζωής. Θέλω η γυναίκα που το φοράει να νιώθει σέξι, κομψή και να αποκτάει αυτοπεποίθηση.

“Ποιο top model θα ήθελες να δεις να περπατάει στην πασαρέλα με τα μαγιό σου;”
Τη Miranda Kerr.

“Σε μια προσπάθεια να δώσεις και εσύ ένα μήνυμα για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας, θα έπαιρνες την απόφαση να χρησιμοποιήσεις πιο Plus size μοντέλα για το look book σου;”
Θεωρώ ότι και στο χώρο της μόδας έχουμε λίγο αφήσει στην άκρη τον τύπο των πολύ αδύνατων μοντέλων. Εγώ προσωπικά πάντα χρησιμοποιούσα μοντέλα που προβάλλουν μια υγιή εικόνα.



“Έχεις ήδη αφιερώσει μια συλλογή στο «Σύλλογο Ελπίδα», ενώ και μέσα από το επίσημο site σου μπορούν οι επισκέπτες να ενημερωθούν για τη δράση του συλλόγου. Πόσο σημαντική είναι η φιλανθρωπία για εσένα;”

Ο Σύλλογος Ελπίδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, εκτός από την οικογένειά μου. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας τέτοιας καταπληκτικής οργάνωσης που φέρνει τόση υποστήριξη και ευτυχία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό στον κόσμο από το να βοηθάς κάποιον άλλον.

“Υπάρχει κάποια ιστορία από κάποιο από τα παιδιά που φιλοξενούνται από το Σύλλογο Ελπίδα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου;”
Θυμάμαι ότι είχα πάει στο νοσοκομείο μια ημέρα όπου είχαμε μια εκδήλωση και υπήρχε ένα όμορφο κοριτσάκι, 12 ετών, που έκανε θεραπεία. Παρά τη σωματική της εξάντληση καταλάβαινες ότι είχε τόση ζωή μέσα της. Μου είπε ότι ήταν όνειρό της να γίνει μοντέλο και μου ζήτησε αν μπορούσα να σχεδιάσω ένα φόρεμα για εκείνη. Το έκανα με χαρά, της το έστειλα και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία της που το φόραγε. Αυτό το χαμόγελο στα χείλη της ήταν για εμένα ανεκτίμητο.

Read More

And More