Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.05.2012 | 19:30

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα;

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλείου της Επικρατείας.

Αν συμβεί αυτό, και ο Κάρολος Παπούλιας αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τότε επικεφαλής της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης θα είναι η κα Ρένα Ασημακοπούλου.

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι στην θέση αυτή από το 2011. Θα είναι για τουλάχιστον 30 ημέρες η πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργός έστω και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο site του Αρείου Πάγου:

Η Ρένα Ασημακοπούλου, γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964. Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε...
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10