Πύρινη κόλαση απειλεί τα Χανιά – Συναγερμός στην Αθήνα που στέλνει βοήθεια

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει περίπου 45 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και η κατάσβεσή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καίει σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ανησυχία στις αρχές έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η φωτιά έχει πλησιάσει στο γνωστό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες ώστε να μην αναπτυχθούν μέτωπα μέσα σε αυτό.

Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσει το καναντέρ από την Ελευσίνα, που λίγο μετά τις 4:30 προσθαλασσώθηκε στον κόλπο της Σούδας ώστε να μαζέψει νερό και να ξεκινήσει τις πρώτες ρίψεις από αέρος.

Από εδάφους επιχειρούν δύο πεζοπόρα τμήματα από Ηράκλειο και Χανιά, με συνολικά 25 άντρες και 4 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αναμένεται ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα, που θα μεταβεί στην περιοχή με C130.

Την ίδια ώρα οι αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο ακόμα φωτιές, ευτυχώς μικρότερης έκτασης στο Σερικάρι Κισσάμου και στον Καλλικράτη Σφακίων, που ξέσπασαν περίπου στη 1 και στις 4 το μεσημέρι αντίστοιχα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More