Πέθανε στα 48 της η Whitney Houston

Nεκρή βρέθηκε χθες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Μπέβερλι Χιλς η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Whitney Houston. Πιθανόν ο θάνατός της οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ήταν γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η διάσημη τραγουδίστρια με τις μεγάλες επιτυχίες είχε πρόβλημα με την εξάρτησή της στις ναρκωτικές ουσίες, ενώ πρόσφατα σόκαραν οι φωτογραφίες της όπου φαινόταν ταλαιπωρημένη και καταβεβλημένη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νεκρό σώμα της Whitney, βρήκε στην μπανιέρα του δωματίου της στο ξενοδοχείο ο bodyguard.

Ο εκπρόσωπος της τραγουδίστριας δήλωσε λακωνικά στα μέσα ενημέρωσης: “Δυστυχώς είναι αλήθεια”… O αξιωματούχος της αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Η Whitney βρισκόταν στο ξενοδοχείο για να εμφανιστεί και να τραγουδήσει σε ένα πάρτυ που διοργάνωσε ο Clive Davis με αφορμή την βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων Grammy.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο New Jersey των ΗΠΑ, η Whitney Elizabeth Houston άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια.
Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας “The Bodyguard” που περιέχει το τραγούδι “I Will Always Love You” το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Houston και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι’ αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο “ταμείο” και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της “Ο σωματοφύλακας” με τον Kevein Costner , όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της. Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας και “επικυρώνει” το μουσικό της ταλέντο, κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

Ας την αποχαιρετήσουμε με την μεγάλη επιτυχία της από το soundrack της ταινίας “Ο Σωματοφύλακας” , I will always love you”

Read More

And More