Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.10.2012 | 21:00

Η ΙΚΕΑ έσβησε τις γυναίκες από τον κατάλογο που κυκλοφόρησε στη Σαουδική Αραβία – Φωτό

Η ΙΚΕΑ έσβησε τις γυναίκες από τον κατάλογο που κυκλοφόρησε στη Σαουδική Αραβία – Φωτό
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τη λύπη της εξέφρασε σήμερα η σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού IKEA, η οποία παραδέχτηκε ότι αφαίρεσε τις γυναίκες από τον κατάλογό της που κυκλοφόρησε στη Σαουδική Αραβία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση δύο γυναικών υπουργών στη Στοκχόλμη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η σουηδική έκδοση της δωρεάν κυκλοφορίας εφημερίδας Metro, η οποία δημοσίευσε εικόνες από τους καταλόγους της ΙΚΕΑ και τις συνέκρινε με αυτές σε καταλόγους που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες. Ορισμένες φωτογραφίες προϊόντων ήταν ακριβώς οι ίδιες, αλλά από τον σαουδαραβικό κατάλογο είχαν αφαιρεθεί οι γυναίκες.

/
Λυπούμαστε για την τρέχουσα κατάσταση, ανακοίνωσε η εταιρεία. Θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει και να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο αποκλεισμός των γυναικών από την σαουδαραβική εκδοχή του καταλόγου έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες του Ομίλου ΙΚΕΑ, προσθέτει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του.
 
Μας απασχολεί το πρόβλημα αυτό και έχουμε έναν διάλογο με την εταιρεία της αλυσίδας μας στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε παράλληλα η Ούλρικα Ένγκλεσον Σάντμαν, εκπρόσωπος της IKEA.

/
Η ίδια σημείωσε ότι όταν ο όμιλος εισέρχεται σε μια νέα αγορά οφείλει πάντα να βρίσκει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στις δικές του αξίες και τον τοπικό πολιτισμό και τη νομοθεσία που ισχύει εκεί, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά.
 
Διάβασε περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10