Ο χειρότερος εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα στην Ιαπωνία – Συναγερμός και για τα τρόφιμα

Μέρα με την ημέρα, αντί ο πυρηνικός εφιάλτης να τελειώνει, γίνεται χειρότερος. Συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές πως στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα εξελίσσεται το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Η ΙΑΕΑ άλλωστε επιβεβαίωσε τη βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Οι προσπάθειες των υπευθύνων της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα είναι ξεκάθαρο πως δεν αποδίδουν.
Τώρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν βυτιοφόρο με αντλία για να ψεκάσουν με νερό τον αντιδραστήρα 4 για να ψυχθεί το πυρηνικό του καύσιμο, το οποίο θερμαίνεται ανησυχητικά.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ανησυχούν για την κατάσταση της δεξαμενής αποθήκευσης του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου στους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο οποίος υπέστη βλάβες από το σεισμό και το τσουνάμι.

Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ελικόπτερα σκοπεύουν να ρίξουν νερό στον αντιδραστήρα 3 και ότι αξιωματούχοι προετοιμάζονται επίσης να ρίξουν με αντλίες νερό μέσα στον 4 από διάφορες θέσεις στο έδαφος και πιθανώς αργότερα και μέσα στον 3.

«Ορισμένα θραύσματα στο έδαφος από την έκρηξη της 14ης Μαρτίου μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν προτού μπορέσει να αρχίσει η ρίψη νερού με αντλίες», καταλήγει η ΙΑΕΑ.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι καπνοί φάνηκε να βγαίνουν από τον αντιδραστήρα Νο3, εντείνοντας την ανησυχία. Η οποία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και ώρα με την ώρα γιγαντώνεται και οι οιωνοί είναι οι χειρότεροι δυνατοί!

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο, ο άνθρωπος που έχει υπό την εποπτεία του τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η υπερθέρμανση σε άλλους αντιδραστήρες στο σταθμό δείχνει ότι η κρίση τώρα κλιμακώνεται σύμφωνα με το χειρότερο αποτέλεσμα της προσομοίωσης που έκαναν οι ειδικοί.

Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που δεν έχουν πλήρη ενημέρωση από την Ιαπωνία. Όπως δεν έχει ούτε και η ίδια η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για αυτό και ο –ιαπωνικής καταγωγής- γενικός διευθυντής της Γιουκίγια Αμάνο μεταβαίνει, την Πέμπτη, στο Τόκιο για να ενημερωθεί προσωπικά!

Ο Αμάνο χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή», ενώ ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε πως «είναι μια πραγματική καταστροφή και αντιδρούν σε κατάσταση σοκ».

Read More

And More