Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.11.2010 | 13:06

Καύσιμα με ήλιο και νερό; Γίνεται. Εμπνευστής τους... Έλληνας καθηγητής!

Καύσιμα με ήλιο και νερό; Γίνεται. Εμπνευστής τους... Έλληνας καθηγητής!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πλέον η παραγωγή καυσίμων από ήλιο και νερό, δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, δημιούργησε το Hydrosol.

To Hydrosol είναι μία εφαρμογή που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να διασπάσει το νερό και να δώσει καύσιμο υδρογόνο. Όμως ο μεγάλος αυτός επιστήμονας έκανε ένα βήμα παραπερα. Σημείωσε ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα, το ARMOS, το οποίο παράγει και υδρογονάνθρακες από τους οποίους αποτελείται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

''Χρησιμοποιώντας καταλυτικούς αντιδραστήρες, πρόσφατα καταφέραμε στο εργαστήριο να διασπάσουμε το διοξείδιο του άνθρακα και να πάρουμε μονοξείδιο. Αυτό έχει αποτέλεσμα να έχουμε αυτό που λέμε, αέριο σύνθεσης. Δηλαδή το υδρογόνο που παίρνουμε από το νερό μαζί με το μονοξείδιο του άνθρακα που παίρνουμε από το διοξείδιο αποτελούν το βασικό αέριο που χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία για να συνθέσει ό,τι ένωση μπορείτε να φανταστείτε, όπως πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και πλαστικά'', λέει ο καθηγητής στην Espresso.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 17:31

Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10