Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.11.2011 | 10:23

E. Kαϊλή: Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Νέα επιστολή

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πριν από λίγο με νέα επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή δήλωσε πως δεν πρόκειται να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής αλλά δεν παραιτείται από βουλευτής.

Διάβασε ολόκληρη την επιστολή που ανάρτησε στο προφίλ της στο facebook


Αγαπητέ Πρόεδρε,
 
Σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.
 
Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.
 
Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.
 
Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.
 
Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.
 
Με εκτίμηση,

Εύα Καϊλή

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πριν  και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη δηλώνοντας "«Δεν πρόκειται να παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που προωθεί δημοψήφισμα»,
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10