Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη – Έρχονται βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι – Θα χιονίσει στα ορεινά

Σήμερα, περιμένουμε ουσιαστικά επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά από την Ηπειρο δηλαδή και την Κέρκυρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού ενώ τα χιόνια που αρχικά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά το απόγευμα θα επηρρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 και 300 μέτρα αλλά αργά το απόγευμα των Θεοφανείων ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι – νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και θα ενισχυθούν αργότερα στο Αιγαίο στα 9 με 10 μποφόρ το μεσημέρι όμως στα βορειοδυτικά θα γυρίσουν σε βόρειους 9 μποφόρ και τοπικά στον νότιο Ιόνιο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ 6 ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
Πειραιάς: Περιμένουμε την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού να έχει συννεφιά, η βροχή θα έρθει αργότερα από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου, την ώρα της κατάδυσης θα είναι γύρω στους 14 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι γύρω στους 16 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμούς κελσίου αλλά την ώρα που θα γίνεται η κατάδυση του Σταυρού περιμένουμε 7 βαθμούς κελσίου ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους15 βαθμούς κελσίου με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ.
Βόλος: Υπάρχει πιθανότητα βροχής την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού και συννεφιά βεβαίως αλλά θα βρέξει αργότερα. Θερμοκρασία από 3 εως 8 βαθμούς, νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία θάλασσας 16 βαθμούς κελσίου.
Πάτρα: Περιμένουμε βροχή, ανέμους νοτιοδυτικούς μέχει 6 μποφόρ μέσα στον Πατραϊκό κόλπο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς την ώρα της κατάδυσης αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
Ναύπλιο: Περιμένουμε πιθανή βροχή αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Νοτιάδες 3 με 4 μποφορ ανοχτά στον αργολικό κόλπο εως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 1εναν εως 16 βαθμούς αλλά την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού ο υδράργυρος θα ειναι στους 13 βαθμούς και η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο αργότερα όμως από το απόγευμα και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 εως 14 βαθμούς, την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού θα έχει 13 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 17 βαθμοί κελσίου.

Δες βίντεο με την τετραήμερη πρόγνωση

Read More

And More