Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.07.2011 | 19:20

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Μ.Κακογιάννη

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Μ.Κακογιάννη
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακκογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το "παρών" έδωσαν πολλό άνθρωποι από το χώρο της υποκριτικής και της πολιτικής.

Ανάμεσά τους ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, η Πέμη Ζούνη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Νόνικα Γαληνέα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Άννα Νταλάρα, ο Μανούσος Μανουσάκης και πολλοί άλλοι που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο σε αυτήν τη σημαντική προσωπικότητα της τέχνης και των γραμμάτων. 
 
Έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος, η ταφή πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, "ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα", δημοσία δαπάνη, όπου διαβάστηκε επικήδειος από τον δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου, όπου βρίσκεται το ΙΜΚ, Ανδρέα Ευθυμίου.Ειδικότερα, με ανακοίνωση, που εξέδωσαν η οικογένεια και το ΙΜΚ, ευχαριστούν της Πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του με έξοδα του Δημοσίου. Επιθυμούν, ωστόσο, να κρατηθεί ο τίτλος και τα χρήματα να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την κυβέρνηση εκπρωσώπησαν η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη. Τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανακοίνωσε ότι όσοι θα ήθελαν, αντί για στεφάνι, μπορούν να προσφέρουν δωρεά στο ΙΜΚ.


Ο Μίκης Θεοδωράκης


Η Άννα Διαμαντοπούλου


Η Ντόρα Μπακογιάννη


Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης


Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης


Ο Αντώνης Καφετζόπουλος


Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης


Η Νόνικα Γαληνέα


Η Λούκα Κατσέλη 


Η Ευδοκία Ρουμελιώτη


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:28

Top 10