Α. Καλλιμούκου: ”Καμαρώνω που ήμουν το πιο γρήγορο σπερματοζωάριο!”

Η Αντωνία Καλλιμούκου, αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2007, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Glam”, αναφέρθηκε στο βιβλίο που έγραψε και στο πόσο πολύ την βοήθησε σ’ αυτό της το βήμα, ο Νίκος Μουρατίδης.

”Από τα 12 μου χρόνια, έγραφα! Τους πρώτους παιδικούς έρωτες, στα ημερολόγια, άρθρα σε σχολικές εφημερίδες, μικρές ιστορίες κλειδωμένες στα συρτάρια κι έπειτα τα πρώτα παραμύθια που ξέκλεβε το χαρτί από τις σκέψεις μου!”

”Το βιβλίο πραγματεύεται ένα ζαχαρωτό χωριό, που ενώ έχει όσα κάθε παιδί θα επιθυμούσε, του λείπουν τα παραμύθια. Θα απολαύσεις τον αγνό έρωτα, την αυτοθυσία και λίγη κρέμα φράουλας απ’ τα σοκάκια του χωριού”, είπε η Αντωνία χαρακτηριστικά.

Ποια είναι όμως, η σχέση της με τον Νίκο Μουρατίδη; ”Η σχέση μας με τον Νίκο είναι σχέση αγγέλου – διαβόλου! Μη σε μπερδεύουν τα ξανθά μαλλιά.. Το φωτοστέφανο κάθεται πιο καλά σ’ εκείνον. Έξυπνος, ετοιμόλογος, με ευφυές χιούμορ και ο γλυκός μου νεραϊδούλης, που όταν έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα, βαστούσε πίτσα αντί ραβδί!”

Ποιο είναι το καταφύγιο του μυαλού της; ”Άλλοτε η θάλασσα, άλλοτε ένα ζαχαρωτό χωριό. Τις περισσότερες φορές όμως, το safe place μου είναι το πάτωμα του WC μου. Μπορώ να κάθομαι ώρες στα παγωμένα πλακάκια του!”

Άραγε της αρέσουν τα παιδιά; Η οικογένεια, είναι κάτι που την αφορά; ”Έχω ανάγκη την παιδικότητα, γιατί χωρίς αυτή θα πέθαινα από ασφυξία σκληρού ρεαλισμού. Δεν με αφορά προς το παρόν να διαιωνίσω το είδος μου. Ακόμα, καμαρώνω που ήμουν το πιο γρήγορο σπερματοζωάριο!”

Ποιος ήρωας παιδικού βιβλίου θα ήταν; ”Μικρή διάβαζα για τη μικρή γοργόνα του Άντερσεν, όταν όμως κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο να βγάλω λέπια, αποφάσισα να γίνω η Catwoman.. Νιάου!”

Read More

And More