Οι επώνυμοι τίμησαν την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη! Φωτογραφίες

Μάγεψε το κοινό στο Ηρώδειο χθες βράδυ μέσα από το ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη. Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός βρέθηκε στη σκηνή με την παράσταση “Αγαμέμνων” και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι της ελληνικής sjowbiz ανάμεσά στους οποίους ήταν: η Ιωάννα Παππά, η Ζέτα Δούκα, η Ηρώ Μανέ, η Ελένη Ζιώγα και πολλοί άλλοι.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ – το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.

Αυτό το καλοκαίρι, με σεβασμό στον τρόπο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου διδάσκει σε έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών η Νικαίτη Κοντούρη.
Στον Αγαμέμνονα, ο Αισχύλος -σε σχέση με το μυθικό πλαίσιο, όπως αυτό παρουσιάζεται στο Ομηρικά Επη – στηρίζει τον δραματικό άξονα της τραγωδίας του, πάνω σε δύο ισχυρές επιλογές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας ως αρχετυπικής μητριαρχικής persona, και η δεύτερη με τη θυσία της Ιφιγένειας.

Το βράδυ που ο βασιλιάς Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωϊκό πόλεμο, έχοντας μαζί την ιέρεια του Απόλλωνα Κασσάνδρα ως σκλάβα κι ερωμένη του, η βασίλισσα Κλυταιμνήστρα θα τον υποδεχτεί στο παλάτι. Αργότερα, μέσα στη νύχτα, η Κλυταιμνήστρα θα σφάξει με τα ίδια της τα χέρια τον σύζυγό της και την μάντισσα, έχοντας στο πλευρό της τον εραστή της Αίγισθο.
Δες φωτογραφίες:
Βίκυ Βολιώτη, Λήδα Ματσάγγου
Ελένη Ζιώγα, Νίκος Κουτελιδάκης

Ηρώ Μανέ

Νίκη Παπαθεοχάρη

Ζέτα Δούκα

Read More

And More