Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι τώρα, ένα μήνα και κάτι πριν τις εκλογές, έρχεται ξανά στο προσκήνιο μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός από την χρονική στιγμή που επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να ασκηθεί μια ποινική δίωξη ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΩΝ!
Αυτό και μόνο δημιουργεί πολιτικό θέμα, αφού τέτοιου είδους διώξεις δεν βγάζουν πουθενά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν μεγάλο θόρυβο!
Κάποιοι μιλούν και για προσπάθεια δικαίωσης του Κώστα Καραμανλή, αφού η υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας είχε στόχο τον ίδιο για τις επιλογές του σε ενεργειακά θέματα.
Σήμερα λοιπόν, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που όπως αναφέρεται διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες στο Newsit

Read More

And More