Ξεκινά απόψε το πατρινό καρναβάλι!

Όσες μένετε στην Πάτρα ή έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε μέχρι εκεί θα δείτε πολλές εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική! Ο λόγος; Μα φυσικά γιατί ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την καθιερωμένη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου!

Το πιο δημοφιλές καρναβάλι της χώρας που ξεσηκώνει πολλά χρόνια τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της πόλης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το τραγουδάκι που λέει “Πατρινό καρναβάλι για πάντα, έλα να ζήσεις για λίγο τρελός…”!

Όσον αφορά την φετινή διεξαγωγή του, η κεντρική ιδέα θα εξελιχθεί σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”. Ένας τελάλης πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο. Όταν θα φτάσει στην πλατεία Γεωργίου, θα σταματήσει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Εκείνη την στιγμή θα σβήσουν τα φώτα και θα ακουστεί ο ήχος από δυο ντραμς, που θα είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου. Το θέατρο αναμένεται να φωτιστεί με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας θα πέσει πάνω στον τελάλη, που θα αναγγείλει την έναρξη του καρναβαλιού

Στην συνέχεια, στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, θα εμφανιστούν οι δυο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης. Μέσα από έναν καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, θα προετοιμάσουν την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2011, που θα κηρύξει αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι η εμφάνιση του Βασιλιά Καρνάβαλου, συνοδευόμενου από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές, ενώ καταιγισμός πυροτεχνημάτων θα προσφέρουν ξεχωριστό χρώμα και θέαμα.

Read More

And More