Ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου!

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΑ, το νομοσχέδιο “θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό… Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές”.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σκορδάς είπε: “Σήμερα, στη χώρα, έχουν δοθεί στεγαστικά δάνεια -αν μείνουμε μόνο σε αυτή τη κατηγορία δανείων- της τάξεως των 80 δισ. ευρώ. Εάν, επομένως, μπορούσαμε να πάμε σε ένα οριζόντιο, ας το πούμε έτσι, κούρεμα μόνο 20%, καταλαβαίνετε ότι θα προέκυπτε αμέσως η ανάγκη για πρόσθετα 16 δισεκατομμύρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για το κούρεμα των δανείων, θα απαιτούσε ισόποση πρόβλεψη από την πλευρά του συστήματος. Αντιλαμβάνεστε, ότι 16 δισεκατομμύρια, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν…”.

Οργή των εμπόρων

«Δεν ξέρουμε πλέον με ποιον να συζητήσουμε υπεύθυνα, τι ερωτήματα να θέσουμε και σε ποιον» σχολιάζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου που αποτυπώνουν τις απόψεις κύκλων του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο newsit

Read More

And More