Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.01.2012 | 21:36

Ανοικτά όλο το 24ωρο τα καταστήματα και 7 μέρες την βδομάδα!

Ανοικτά όλο το 24ωρο τα καταστήματα και 7 μέρες την βδομάδα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πρόκειται για ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι και το οποίο μπήκε σε ισχύ με την έλευση του 2012.
 
Τα πρώτα καταστήματα που έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να επωφεληθούν του νέου μέτρου βρίσκονται στην Ρώμη και στη Νάπολη όπου η αρχή έγινε ήδη με κάποια καφέ μπαρ που πρόκειται να προσφέρουν καφέ εσπρέσσο και καπουτσίνο, όχι μόνο μέχρι τις δυο το πρωί- όπως προέβλεπε έως τώρα ο σχετικός νόμος- αλλά χωρίς, πλέον, κανένα περιορισμό ωραρίου.
 
Οι έμποροι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την χρησιμότητα του μέτρου: μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων βλέπουν θετικά την απελευθέρωση του ωραρίου, θεωρώντας ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέτρο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.
 
Δεν λείπουν, όμως και οι κάτοχοι οικογενειακών επιχειρήσεων και καταστημάτων οι οποίοι τονίζουν ότι “όποιος δεν μπορεί, την δύσκολη αυτή εποχή, να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, θα βρεθεί, οπωσδήποτε, σε δεινή θέση λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού”.
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10