Κατερίνα Λάσπα – Νεκτάριος Νικολόπουλος: “Πόλεμος” με τον δήμαρχο Βούλας για την Υδρούσα!

Στην αντεπίθεση περνά ο σύζυγος της Κατερίνας Λάσπα, Νεκτάριος Νικολόπουλος με αφορμή το “σφράγισμα” της Υδρούσας και την ανατροπή των σχεδίων για αξιοποίηση του νησιού που έγινε από τον δήμαρχο Βούλας, Βουλιαγμένης Βάρης Γρηγόρη Κωσταντέλλο.
Ο γνωστός επιχειρηματίας μάλιστα κατέθεσε αγωγή μαζί με τον συνέταιρό του Κώστα Σελίμη κατά του δημάρχου, κάνοντας λόγω για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στην προσφυγή που κατατέθηκε την Τρίτη 11 Αυγούστου, υποστηρίζουν πως υπέστησαν ηθική βλάβη από τις συκοφαντικές (όπως ισχυρίζονται) δηλώσεις του δημάρχου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, αλλά και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου για την υπόθεση.

Από το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Αθήνα 11.8.2015
«Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, αγωγή του κου Νεκτάριου ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και του κου Κωνσταντίνου ΣΕΛΙΜΗ, εταίρων της Ι.Κ.Ε εταιρείας με την επωνυμία «ΥΔΡΟΥΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» κατά του Δημάρχου Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, για την ανόρθωση της ηθικής βλάβης που θεωρούν ότι υπέστη η τιμή και υπόληψή τους από την συκοφαντική δυσφήμιση στην οποία προέβη αυτός, σε βάρος τους, παρουσιάζοντας τους στη συνέντευξη που παρεχώρησε την 26.5.2015 στο τηλεοπτικό κανάλι Ε, ως αντικοινωνικά στοιχεία, που δήθεν διέφθειραν μια σειρά από κρατικούς λειτουργούς για να επιτύχουν την αδειοδότηση της καθ’ όλα νόμιμης επιχείρησης τους, ή όταν ομολόγησε απροκάλυπτα το σχεδιασμό «ποινικοποίησης» της υπόθεσης στη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου την 29.10.2014. Επειδή κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, όποιο αξίωμα και αν κατέχει, το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη».
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εργασίες που ξεκίνησε το ζευγάρι στη νησίδα Υδρούσα (βρίσκεται απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης) που ενοικίασαν για 25 χρόνια, “πάγωσαν” για ένα χρόνο.
Την απόφαση προσωρινής σφράγισης της εγκατάστασης στο νησί επέδωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με δικαστικό επιμελητή στο αστυνομικό τμήμα Βούλας, στους φερόμενους ιδιοκτήτες και τους φερόμενους ενοικιαστές της νησίδας.

Ο κύριος λόγος της σφράγισης είναι το γεγονός ότι μετά από αυτοψία της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, η οποία διενεργήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, διαπιστώθηκε, εκτός των άλλων, ότι έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών πλησίον των οποίων είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίστανται και χώρος τουαλετών. Επειδή η διαπιστωθείσα χρήση αντίκειται των διατάξεων περί χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή, η οποία είναι περιοχή απόλυτης προστασίας με το ΠΔ 254/04 αλλά και σχετικής απόφασης του ΣτΕ, αποφασίστηκε η σφράγιση της εγκατάστασης.
Όπως όλα δείχνουν όμως η υπόθεση αναμένεται να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Read More

And More