Τι -ακριβώς- είπε η Κική Δημουλά για τους μετανάστες.

Για όσους δεν ζούμε σε προάστια που υποδέχτηκαν μαζικά μετανάστες είναι πιθανόν δύσκολο να κατανοήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που ζουν σ΄ αυτά. Και πολύ συχνά εύκολα και με μια δόση υπεροψίας τους κατηγορούμε για κάποια σχόλια που σ΄ εμάς τους “άνετους” ακούγονται ρατσιστικά.

Ένας φίλος ιστορικός αποκαλεί τη γειτονιά που βρίσκεται το πατρικό του σπίτι στο κέντρο…”κατεχόμενα”. “Πάω στα κατεχόμενα”,μου λέει κάθε φορά που θέλει να μου πει ότι πάει στους γονείς του. Ρατσιστικό μου είχε φανεί,αλλά δεν είναι ρατσιστής. Ταλαιπωρημένος πολίτης είναι.
Διαβάζοντας την ακριβή απομαγνητοφώνηση των όσων είπε η κα.Κική Δημουλά ,όπως την δημοσίευσαν τα ΝΕΑ κατάλαβα ότι δημιουργήθηκε θέμα εκεί που δεν υπήρχε. Πολύ καλά τα είπε η κυρία Δημουλά, που όλα της τα χρόνια τα ζει στην Κυψέλη. Γνώρισε την αρχοντική Κυψέλη, ζει στην ταλαιπωρημένη Κυψέλη.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί από τον θόρυβο που ξέσπασε με τα όσα είπε ή δεν είπε η κα.Δημουλά είναι ότι θα “ξεχυθούν” πάλι οι “ψευτοπατριώτες” και θα αρχίσουν το κήρυγμα μίσους.
Πολύ καλά τα είπε η κα.Δημουλά εκεί στην Κυψέλη, μιλώντας προς τους γείτονές της. Καλό είναι να την διαβάσουμε και εμείς που λέμε ότι κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και εκείνοι -κυρίως- που έχουν μια ροπή προς τις “τελικές λύσεις”

Διάβασε ολόκληρη την ομιλία της Κικής Δημουλά στο onalert.gr

Read More

And More