Κομοτηνή: Ξεσηκωμός μεταναστών στο χώρο φιλοξενίας – Τα έσπασαν όλα και έβαλαν φωτιά στα στρώματα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένταση εκδηλώθηκε γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής όταν, κατά τη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου φιλοξενούνται περίπου 550 μη νόμιμοι μετανάστες.

Οι μετανάστες άρχισαν να προκαλούν εκτεταμένες φθορές στους κοιτώνες, ξηλώνοντας τα σίδερα από τα κρεβάτια, τις πόρτες και την οροφή, σπάζοντας τζάμια και βάζοντας φωτιά στα στρώματα.

Αμέσως, έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του χώρου, ενώ στο σημείο έφτασαν και άλλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι μετανάστες, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τους κοιτώνες, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Όπως είπε NewsIt ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Παύλος Δαμιανίδης, οι μετανάστες πετούσαν στους Αστυνομικούς, ακόμα και κομμάτια από σπασμένα τζάμια!

Σύμφωνα με τον κύριο Δαμιανίδη, οι καταστροφές στο χώρο είναι τέτοιες, που είναι αδύνατον να φιλοξενηθούν εκεί οι μετανάστες, μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές.

Διάβασε όλο το ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες στο NewsIt

Read More

And More