Kωνσταντίνα Σπυροπούλου: Γιατί πήρε κλήση από την τροχαία 950 ευρώ

Έπεσε βαριά η… καμπάνα της Τροχαίας για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και της έβγαλε «ξινή» τη βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο πριν από λίγες μέρες.

Η ίδια είχε αποκαλύψει την Κυριακή μέσα από την εκπομπή ότι έφαγε μια κλήση και μάλιστα απευθύνθηκε την τροχαία του Ελληνικού λέγοντάς της ευχαριστώ πολύ την Τροχαία Ελληνικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η κλήση υπολογίζεται γύρω στα 950 ευρώ, αφού οι άνδρες της Τροχαίας Ελληνικού διαπίστωσαν όχι μία αλλά αρκετές «ατασθαλίες» στην οδηγική συμπεριφορά της. Χωρίς ζώνη, έχοντας ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, μιλώντας στο κινητό της τηλέφωνο και χωρίς ασφαλιστήριο το οποίο όμως προσκόμισε λίγες μέρες μετά.

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Κωνσταντίνα οδηγούσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς την Αθήνα αμέριμνη, χωρίς να γνωρίζει ότι λίγο παρακάτω θα συνέβαινε κάτι που θα έδινε άλλη τροπή στη νύχτα. Μπλόκο της Τροχαίας Ελληνικού, που διενεργούσε ελέγχους στην παραλιακή, σταμάτησε την πολυτελή BMW, στο τιμόνι της οποίας καθόταν η ξανθιά παρουσιάστρια, αλλά δεν ήταν η ιδιοκτήτριά της και οι αστυνομικοί δεν ήξεραν από πού ν’ αρχίσουν. Κι αυτό γιατί διαπίστωσαν ότι η Κωνσταντίνα την ώρα που οδηγούσε -έχοντας αναπτύξει μάλιστα υπερβολική ταχύτητα- μιλούσε παράλληλα στο κινητό της τηλέφωνο, δεν φορούσε ζώνη, ενώ δεν υπήρχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το πολυτελές όχημα.

Αφαίρεση διπλώματος

Ετσι, οι άνδρες της Τροχαίας τής επέδωσαν κλήση που υπολογίζεται γύρω στα 950 ευρώ, ενώ ο νόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση – λόγω της παράβασης της υπερβολικής ταχύτητας- προβλέπει και αφαίρεση διπλώματος. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο για τη ζώνη ανέρχεται στα 700 ευρώ και η χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης στα 300 ευρώ (ενδεχομένως να έγινε ένας μικρός διακανονισμός). Οσο για το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο ήταν ανασφάλιστο, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτή την περίπτωση έχει παραλήπτη τον ιδιοκτήτη του και όχι τη νεαρή οδηγό.

Το TLIFE επικοινώνησε με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις αλλά τόνισε πως οι δημοσιογράφοι καλό είναι να διασταυρώνουν τις πηγές τους. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας τα πρόστιμα αναλυτικά για την κλήση είναι 500 ευρώ για το όριο ταχύτητας, 350 για μη χρήση ζώνης και 100 ευρώ επειδή μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο. Το όχημα που οδηγούσε δεν διέθετε ασφαλιστήριο, ωστόσο η παρουσιάστρια δεν το είχε μαζί της και το προσκόμισε στην τροχαία μετά από λίγες μέρες. Επίσης της επιβλήθηκε αφαίρεση διπλώματος για 40 ημέρες.

Δες εδώ το ξέσπασμα του Δήμου Βερύκιου για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τον Alpha

Read More

And More