Ο κρητικός μουσικός Κονταρός στο TLIFE: Θα μείνω στη Γερμανία μέχρι να σηκωθώ όρθιος!

Ο κρητικός Μανώλης Κονταρός βρίσκεται στη Γερμανία για την αποκατάσταση της υγείας του και μιλάει στο TLIFE για όσα σκέφτεται αλλά και για τη δύναμη που αντλεί από τους ανθρώπους του και τη μουσική! Ο καλλιτέχνης είναι καταξιωμένος και πολύ αγαπητός όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και στους φανατικούς της κρητικής μουσικής.

Ένα βράδυ, τρεισήμισι μήνες πριν και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του στο κέντρο που εμφανιζόταν, έφυγε με το αυτοκίνητό του για να πάει σπίτι του. Μόνο που κάποια στιγμή αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και λειτουργώντας με σύνεση, άναψε τα αλάρμ και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου.

Ένα διερχόμενο αυτοκίνητό όμως έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο Μανώλης Κονταρός υποβλήθηκε σε πολλές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία ακόμα και στην καρδιά. Τραυματίστηκε ακόμη και στη σπονδυλική του στήλη.

Τι εξομολογείται στο TLIFE από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας: “Η ψυχολογία μου είναι μια χαρά. Είμαι καλά. Έρχονται φίλοι, με βλέπουν… Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα είμαι στη Γερμανία. Θα κάτσω όσο χρειαστεί μέχρι να σηκωθώ όρθιος! Αν το θέλει κι ο Θεός…”

Από πού παίρνει δύναμη; “Η γυναίκα μου είναι όλο αυτό τον καιρό στο πλευρό μου. Τα παιδιά μου βρίσκονται στην Κρήτη, πάνε σχολείο. Κάθε Σαββατοκύριακο, τραγουδάω εδώ στο νοσοκομείο, στο δωμάτιό μου. Μαζευόμαστε και βγάζουμε πρόγραμμα. Κάποιες φορές έρχονται κάποιοι φίλοι από την Κρήτη, άλλοι από την ομογένεια που παίζουν μουσική. Αυτό μου δίνει πολλή δύναμη γιατί συνεχίζω να κάνω κάτι που αγαπώ!”

Ο Μανώλης Κονταρός τραγουδάει στο νοσοκομείο

Γι’αυτό που του συνέβη: “Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να γίνει πιο αυστηρή, με όλους αυτούς τους οδηγούς παραβάτες. Πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Έχω περάσει κι άλλο παρόμοιο επεισόδιο με τον γαμπρό μου και είναι δύσκολες καταστάσεις. Για το κράτος όλα αυτά είναι ανώδυνα. Για τη δική μου υπόθεση δεν έχει ξεκινήσει κανένα δικαστήριο. Είναι και το τελευταίο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.”

Για την πορεία τη υγείας του: Κάθε μέρα είμαι και καλύτερα! Δόξα τον Θεό. Οι γιατροί εδώ είναι πολύ αισόδοξοι γιατί έχει επανέλθει και στα δύο πόδια η κίνηση! Πιστεύουν πως θα ξαναπερπατήσω! Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια. Και για να μην λέμε μόνο για εδώ… Είμαι τυχερός που έκανα και δύο πολύ επιτυχημένες εγχειρήσεις στην Ελλάδα, στην καρδιά και στην σπονδυλική στήλη. Οι εγχειρήσεις έγιναν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Στην καλυτέρευση της υγείας μου έχει παίξει μεγάλο ρόλο η καλή μου ψυχολογία και η συμπαράσταση του κόσμου. Όσο είμαι εδώ έχουν περάσει πάνω από 500 φίλοι από την Ελλάδα για να με δούνε! Όλο αυτό με κάνει και ξεχνιέμαι, περνάω καλά και είμαι πιο δυνατός! Αν θέλει ο Θεός θα πάνε όλα καλά. Αυτός μας στέλνει πράγματα, αυτός μπορεί να τα πάρει.”

Read More

And More