Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.03.2013 | 16:10

Κραχ στην αγορά της Κύπρου! Αγορές μόνο με μετρητά, φόβοι για ελλείψεις φαρμάκων

Κραχ στην αγορά της Κύπρου! Αγορές μόνο με μετρητά, φόβοι για ελλείψεις φαρμάκων
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς παρατηρούνται στην Κύπρου, καθώς τα ΑΤΜ έχουν «στεγνώσει», οι τράπεζες είναι κλειστές και οι πολίτες αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει, αφού το κούρεμα των καταθέσεων παραμένει στο τραπέζι!

Μεγάλες συναλλαγές δε μπορούν να γίνουν αφού οι τράπεζες είναι κλειστές τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη. Και αυτό «παγώνει» την αγορά.
 
Oι έμποροι ήδη έδωσαν οδηγίες προς τους υπαλλήλους τους και κυρίως στους πωλητές και διανομείς ότι θα παραδίδουν τα εμπορεύματα μόνο να πληρώνονται με μετρητά. 
Κύκλοι της αγοράς εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένας δεν προέβλεψε και δεν ανέλαβε τον χειρισμό αυτής της κατάστασης, αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους τους εμπλεκόμενους (περισσότερα εδώ).
 
Πολλά μαγαζιά στη Λευκωσία αρνούνται να κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και έχουν κολλήσει ανακοινώσει πως δέχονται μόνο μετρητά! Και για όσους έχουν ακόμη ευρώ στην τσέπη τους και μπορούν να πληρώσουν μετρητοίς, γίνεται και έκπτωση 10%! (περισσότερα εδώ)
 
Την ίδια ώρα, οι εταιρίες καύσιμων προμηθεύουν τα πρατήρια, αλλά δέχονται μόνο μετρητά. 

Διάβσε όλες τις εξελίξεις για τα γεγονότα της Κύπρου στο Newsit 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10