Στην κατάψυξη όλη η χώρα – Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές! Video

Στην κατάψυξη μπαίνει και σήμερα η χώρα από το χιονιά. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στη Φλώρινα που ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και στους -22 βαθμούς Κελσίου!
Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής θα μείνουν κλειστά, ενώ δε θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία στην Εορδαία.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές για παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -10 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από -22 έως -01 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την Aττικοβοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -08 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα θαλάσσια μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -03 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Δες το video με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Read More

And More