Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.09.2011 | 10:05

Δεν μένουν έγκυες λόγω κρίσης! 1στις 4 γυναίκες αναβάλλουν την εγκυμοσύνη!

Δεν μένουν έγκυες λόγω κρίσης! 1στις 4 γυναίκες αναβάλλουν την εγκυμοσύνη!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Δύσκολοι καιροί για να γίνεις μάνα... Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία, μια στις τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβάλλουν την εγκυμοσύνη τους λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ- ΥΓΕΙΑ, μία στις δέκα γυναίκες  αποφασίζουν να αφήσουν για αργότερα τις προσπάθειες σύλληψης, ενώ το 15% αποφασίζουν να μην δοκιμάσουν καν!

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.500 Βρετανίδες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, η μία στις τέσσερις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύλληψη και γι’ αυτό προγραμμάτιζαν να στραφούν στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Από αυτές, ωστόσο, η μία στις πέντε δήλωσαν πως το κόστος είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, με το 12% να λένε πως αδυνατούν να αρχίσουν την όλη διαδικασία ή να κάνουν τον επαναληπτικό κύκλο της εξωσωματικής.

Παρ’ όλα αυτά, το 94% των γυναικών δήλωσαν έτοιμες να θυσιάσουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα παιδί – ακόμα και τις εξόδους, τα έξοδα για την εμφάνισή τους και την ασφάλισή τους για να πάρουν κάποτε σύνταξη. 

Η  δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για το περιοδικό Red, έδειξε ακόμα πως απ’ όσες τελικά κάνουν υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι περισσότερες χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους, ενώ το 17% παίρνει λεφτά από την οικογένειά του, το 13% δουλεύει υπερωρίες και το 13% χρεώνει πιστωτικές κάρτες.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΑ

Εσύ θα αποφάσιζες να αναβάλλεις την επιθυμία σου για ένα παιδί λόγω των οικονομικών δυσκολιών;

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10