Ο Κώστας Κρομμύδας αποκαλύπτει: “Με ερωτεύτηκαν και… άντρες”

Ήρθε από τα Τρίκαλα στην Αθήνα ενώ ήταν µόνο 19 ετών, γεµάτος όνειρα. Αν και αντιµετώπισε δυσκολίες και βίωσε τον ρατσισµό, δεν το έβαλε κάτω και έκανε τα όνειρά του πραγµατικότητα. Ο Κώστας Κροµµύδας έχει χιούµορ, απίστευτες γνώσεις και µιλάει στο “S” στα Παραπολιτικά έξω από τα δόντια.

Γράφετε, διδάσκετε, κάνετε ραδιόφωνο. Σας λείπει η ηθοποιία;
“Φυσικά. Θα ήθελα να µπορώ να ζω κάνοντας τη δουλειά µου, όµως η κρίση µε έχει επηρεάσει και το µόνο που δεν κάνω είναι να είµαι ηθοποιός. Γράφω, διδάσκω, αλλά δεν είµαι ηθοποιός. Η κρίση µε έκανε να δραστηριοποιηθώ και σε άλλους τοµείς”.
Γιατί είστε εκτός τηλεόρασης; ∆εν υπήρχαν προτάσεις ή αυτές που είχατε δεν σας ικανοποιούσαν;
“Είναι γνωστό πως τηλεοπτικές παραγωγές δεν γίνονται… ∆εν θα κάτσω να σκάσω όµως… Τα τελευταία πράγµατα που µου πρότειναν είναι αστεία. ∆εν θα κάνω κάτι χωρίς να αµείβοµαι. Κανείς δεν σε αµείβει τώρα κανονικά, ούτε στο θέατρο. Περιµένουν όλοι να δουν πώς θα πάει η δουλειά… Αυτό είναι χόµπι όµως. ∆εν µπορείς να ζήσεις έτσι. Είναι µεγάλο ρίσκο. ∆εν το θεωρώ δουλειά, αφού σε φωνάζουν και δεν σε πληρώνουν κανονικά. Αυτό είναι χόµπι”.

Αν είχατε τη δυνατότητα, ποιους ανθρώπους θα εξαφανίζατε από την τηλεόραση;
“∆εν θα πείραζα κανέναν… Η κοινωνία τούς τρέφει αυτούς. Θα πέταγα µόνο οτιδήποτε εµπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο”.
∆ηλαδή η εκποµπή “Πάµε Πακέτο” δεν σας συγκινεί…
“Όχι, δεν µε συγκινεί. ∆εν µπορώ το κλάµα. Η πραγµατικότητα δεν µπορεί να γίνει σόου. Το δράµα µιας µάνας δεν µπορεί να γίνει σόου. ∆εν βλέπω τέτοιες εκποµπές. Ο κόσµος έχει δικό του πόνο. Σκέψου τώρα να είχαµε και τα ριάλιτι. Η εποχή απέβαλε το σκουπίδι από την τηλεόραση”.
Γνωρίζω πως λαµβάνετε και πολλά µηνύµατα από τους ακροατές. Σας έχουν κάνει ποτέ ερωτική εξοµολόγηση;
“Ναι, µου έχουν κάνει ερωτική εξοµόλογηση µε µηνύµατα και γυναίκες, αλλά και άντρες… Μου γράφουν τι νιώθουν, πως θέλουν να έρθουν από το ραδιόφωνο να γνωριστούµε”.
Πώς τα αντιµετωπίζετε; Ειδικά αυτά που προέρχονται από άντρες;
“Τα αντιµετωπίζω µε σοβαρότητα. Όταν βλέπω πως κάτι γίνεται πιεστικό, σταµατάει. ∆ιαφορετικά µε κολακεύει”.
Πρόσφατα γράψατε στη σελίδα σας στο Facebook “ας σταµατήσουν το ξεκατίνιασµα”. Αναφερόσασταν στο “Dancing”;
“Ξεκατίνιασµα εννοώ οτιδήποτε κάνεις µε σκοπό απλώς να κάνεις κουτσοµπολιό, χωρίς έρευνα. Να θίξεις κάποιον ή να προκαλέσεις κάποιον. Είναι ανούσιο το ξεκατίνιασµα. ∆εν θα αλλάξει ποτέ. Θα υπάρχει πάντα. Εχω µπει και εγώ στο “τριπάκι”, όµως προσπαθώ να επικεντρώνοµαι στη δουλειά µου και όχι στο ξεκατίνιασµα. Με ωθούσαν κάποτε να προκαλέσω, να κάνω ένα σκάνδαλο, αλλά δεν δέχτηκα ποτέ”.
Εχετε συνεργαστεί µε τη Ζέτα Μακρυπούλια. Είναι αρκετή η ∆ούκισσα Νοµικού για την παρουσίαση του σόου;
Η Ζέτα ήταν πολύ καλή, είχε την εµπειρία. Η ∆ούκισσα χρειάζεται λίγο χρόνο, χρειάζεται εµπειρία. Έχει µέλλον, όµως, και αν δουλέψει καλά µπορεί να προχωρήσει.
Πότε ξεκινήσατε το γράψιµο;
“Εδώ και πολλά χρόνια, αλλά συστηµατικά ξεκίνησα πριν από έναν-ενάµιση χρόνο, οπότε και κυκλοφόρησε το “Μπαµπά, µεγάλωσέ µε”, επειδή µε ενέπνευσε η κόρη µου. Αφού είδα ότι µπορώ να γράψω και υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσµο, αποφάσισα πέρσι το καλοκαίρι να γράψω το µυθιστόρηµα “Η ζωή που έλειπε”!”

Read More

And More