Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.02.2014 | 21:21

Τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου – Πώς δρούσαν ο Γ. Σπανός και οι συνεργάτες του

Τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου – Πώς δρούσαν ο Γ. Σπανός και οι συνεργάτες του
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο «κλέψας του κλέψαντος», ήταν ο «νόμος» της λειτουργίας του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου, που εξιχνιάστηκε μετά απο πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την προανάκριση και γνωστοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Τα μέλη του κυκλώματος, μέσω της εταιρείας που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο, έκλεβαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που προοριζόταν για ανεφοδιασμό πλοίων, με την συνεργασία των οδηγών βυτιοφόρων. Οι οδηγοί έκλεβαν για τον εαυτό τους, ενώ εμπλέκεται στο κύκλωμα και μηχανικός πλοίου, που έστηνε δικό του «κόλπο», με μεγάλη ποσότητα πετρελαίου, που είχε παρακρατήσει και προσπαθούσε να το προωθήσει στην αγορά, μέσω των οδηγών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την αποκλειστική προμήθεια πετρελαίου για το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε.

Το λαθραίο πετρέλαιο προωθούνταν στην αγορά, μέσω πρατηρίων καυσίμων (μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η «συνεργασία» 12 πρατηρίων) ενώ οι μοναδικοί χαμένοι ήταν οι ναυτιλιακές εταιρείες και το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κύκλωμα είχε διαθέσει παράνομα στην αγορά την τελευταία διετία, περίπου 4,5 εκατομμύρια λίτρα λαθραίου πετρελαίου και οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στην υπόθεση, σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα, από τα οποία 15 συνελήφθησαν και εννέα αναζητούνται.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται από την Αστυνομία, ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, μαζί με έναν υπάλληλο και ένα συνεργάτη της εταιρείας, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10