“Βομβαρδισμένο” τοπίο η Κωνσταντινούπολη – Νέα επεισόδια και στην Άγκυρα – Δες live

Σπασμένα τζάμια, καμμένα και αναποδογυρισμένα οχήματα, χάος στους δρόμους. Αυτή είναι η εικόνα γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, λίγες ώρες μετά τα σοβαρότατα επεισόδια των τελευταίων δύο ημερών.

Δες live από την Κωνσταντινούπολη

Την νύχτα, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στα γραφεία του Ερντογάν στις δύο πόλεις.

Στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πορεία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών προς την έδρα της κυβέρνησης, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες ενώ κατέστρεψαν διαφημιστικές πινακίδες, φανάρια και έσπασαν τζάμια των γύρω καταστημάτων.

Σύμφωνα με το Ανατολή, 56 άνδρες των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν ενώ αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στη συνοικία Μπεσικτάς. Οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους και η αστυνομία διέλυσε το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα.

Πολλές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν την αγριότητα των δυνάμεων της τάξης και η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον χίλιοι τραυματίες, στοιχεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Διάβασε περισσότερα και δες συγκλονιστικές φωτογραφίες στο Newsit

Read More

And More