Πέτρος Κωστόπουλος: Πήρε προθεσμία για αύριο- κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο.

Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ, διώκεται ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για αύριο το πρωί στις 09.00.
Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στην Ασφάλεια, από το χρέος που του καταλογίζεται, τα 200.000 ευρώ προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία.
Το υπόλοιπο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ είναι χρέος στο ΙΚΑ από μη καταβληθείσες εισφορές που, κατά τον εκδότη, αφορούν την περίοδο που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (σ.σ. λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων) και είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ.

/

Ο παρουσιαστής του Mega οδηγήθηκε λίγο μετά τη μία, όπως άλλωστε αναμενόταν στον εισαγγελέα, χωρίς να φοράει χειροπέδες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι έχει κάνει ρύθμιση των χρεών του και πρόκειται να τα πληρώσει.


Ο Πέτρος Κωστόπουλος φθάνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από την δικηγόρο του Ιωάννα Καλαντζάκου


Read More

And More