Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.05.2011 | 07:25

Κινδυνεύει να κλείσει το Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη”!

Κινδυνεύει να κλείσει το Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη”!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Κινδυνεύει να κλείσει το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Ελλη Λαμπέτη”. Η δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός-γυναικολόγος και ειδικός μαστολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και ψυχή του Κέντρου εκπέμπει σήμα κινδύνου προκειμένου να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί για περίπου δέκα χρόνια.
 
Το Κέντρο που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2002 και στόχο έχει την πρόληψη της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού και των οικείων τους, παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, ψυχολογική στήριξη, ενημέρωση σε ασθενείς και σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα και σε όλα τα στάδια της νόσου.
 
“Σήμερα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε, αντί να ξοδεύουμε χρήματα σε κηδείες και μνημόσυνα για λουλούδια και στεφάνια που πετιούνται την άλλη ώρα, ας δώσουμε ο καθένας 10-15 ευρώ στο Κέντρο “Ελλη Λαμπέτη”. Είναι πολύ σημαντικό. Εμείς προσφέρουμε ως εταιρεία δωρεάν τις υπηρεσίες μας. Ομως το προσωπικό που εργάζεται πρέπει να πληρώνεται. Από κει και πέρα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αν δεν στηριχτεί από τον κόσμο, το Κέντρο κινδυνεύει να κλείσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην “Espresso” η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.
 
Μιλώντας, για τις προσπάθειες που γίνονται για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδο του Κέντρου αναφέρει: “Στο πλευρό μας βρίσκονται και άλλοι έξωιατρικοί παράγοντες, όπως η πρεσβεία του Μαρόκου που τελευταία οργάνωσε κάποιες πολιτιστικές, γαστρονομικές, τουριστικές εκδηλώσεις και επίδειξη μόδας και θα προσφέρει μέρος των εσόδων υπέρ της ενίσχυσης των προσπαθειών του Κέντρου στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας”.
 
Όσον αφορά στον καρκίνο του μαστού, η ίδια σημείωσε: “Ο καρκίνος του μαστού δεν εμφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης θα φανούν έπειτα από πέντε χρόνια. Τόσο χρειάζεται κατ’ ελάχιστον για να φανεί η σημερινή κακή επίδραση της ψυχολογίας στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού”.
 
Τέλος, η κυρία Μουζάκα καλεί τις γυναίκες στις 23 και 24 Μαΐου να βρεθούν στη μια μεγάλη εκδήλωση για δωρεάν εξέταση μαστών στο ξενοδοχείο “Divani Caravel”, που θα γίνει με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10