Όλη η επιχείρηση των Αμερικανών για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν

Οι ειδικοί δορυφόροι που επί μέρες επιτηρούσαν ολόκληρη την περιοχή στέλνοντας εικόνα real time στο κέντρο της CIA είχαν πάρει φωτιά. Το κέντρο επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου, το δωμάτιο με τη live εικόνα από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους απ’ όπου παρακολουθεί, όταν χρειάζεται μαζί με το επιτελείο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν γεμάτο από κόσμο.

Στο κέντρο ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε την εικόνα και άκουγε τις συνομιλίες του επικεφαλής της επιχείρησης με τους seals που ήταν έτοιμοι μέσα στα ελικόπτερα.
Τα ίδια τα ελικόπτερα έστελναν εικόνα. Κάποια στιγμή φαίνεται πως όλοι στράφηκαν στον Μπαρακ Ομπάμα και περίμεναν να δώσει το “go”… ταυτόχρονα όμως χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά και στην περιοχή όπου είχαν εστιάσει οι δορυφόροι συνέβαινε κάτι απίστευτο…

“Ένα ελικόπτερο φέρνει βόλτες πάνω από την Abbotabad (κάτι σπάνιο)”, έγραψε ο Σοχάιμπ Άτχαρ ένας κάτοικος της πόλης Αμπονταμπαντ. Ήταν “γείτονας” χωρίς φυσικά να το ξέρει του Οσάμα Μπιν Λάντεν και όταν άκουσε το ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι του απλά το έγραψε στο twitter. Που να ξέρει ο άνθρωπος ότι ήταν το ελικόπτερο με τους Αμερικανούς seals που λίγο αργότερα θα έκαναν έφοδο στην έπαυλη-κρησφύγετο του Λάντεν.

Κι όμως αν και πολλοί ήταν αυτοί που διάβασαν το μήνυμα, 751 για την ακρίβεια, ο νούμερο ένα καταζητούμενος δεν ειδοποιήθηκε από κανένα. Το γιατί είναι απλό. Στην έπαυλη για λόγους ασφαλείας δεν υπήρχε ούτε internet ούτε καν τηλέφωνο.
“Mία έκρηξη μόλις κούνησε το παράθυρό μου. Ελπίζω να μην είναι η απαρχή κάτι επικίνδυνου”, έγραψε το twitter, ο γείτονας του και λίγο αργότερα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός. Όμως για το επιτελείο που μόλις είχε παρακολουθήσει live τη δολοφονία του άρχιζε μια νέα αποχή.
Όλοι και πρώτοι απ’ όλους οι στενοί συνεργάτες του Ομπάμα γνωρίζουν ότι η Αλ Κάιντα έχει πολλά πλοκάμια και πως είχε ήδη ετοιμάσει το διάδοχο.
Πριν καν ανακοινωθεί η επιτυχία της επιχείρησης και πριν οι Αμερικανοί πουν ότι σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν οι πρεσβείες, τα προξενεία, οι βάσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, ως και οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο έλαβαν μήνυμα να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.
Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More