Γ. Λάνθιμος: Η συμπρωταγωνίστρια της A. Exarchopoulos κι άλλα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου στη νέα του ταινία

Για την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επιστρατεύονται αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το «The Lobster» είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του γνωστού σκηνοθέτη μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» και τις «Άλπεις».

Θα είναι γυρισμένη στην αγγλική γλώσσα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Γαλλίδα συμπρωταγωνίστρια της Adele Exarchopoulos στη «Ζωή της Αντέλ», Lea Seydoux, τον Jason Clarke που απολαύσαμε στο «The Great Gatsby», την Olivia Colman από το Broadchurch και τον Ben Whishaw που είδαμε τελευταία στο Skyfall.


Lea Seydoux


Jason Clarke


Olivia Colman


Ben Whishaw

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Λάνθιμος και πάλι μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου και σύμφωνα με την σύνοψη πρόκειται για «Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου η εύρεση συντρόφου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι που είναι μόνοι φυλακίζονται σε ένα ξενοδοχείο και έχουν 45 ημέρες προθεσμία για να βρουν το ταίρι τους, αλλιώς θα πρέπει να μεταμορφωθούν σε «ζώο της επιλογής τους» και να ζήσουν στο δάσος».

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Ιρλανδικής Element Pictures, της βρετανική Scarlet Films, της γαλλικής Haut et Court, της νεοιδρυθείσας Limp Films – της εταιρίας παραγωγής του Γιώργου Λάνθιμου- και της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.

Read More

And More