Ζ. Λάσκαρη: ”Δεν ξέρω αν είναι η πίστη αρετή, στις μέρες μας πάντως θέλει πολύ τσαγανό και γερό στομάχι!”

”Το αποφεύγουν, γιατί; Κι άντε να κοροϊδέψεις κάποιους. Από τον εαυτό σου πώς θα ξεφύγεις; Το ζήτημα είναι να μπορείς να διατηρείσαι υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση γιατί, ξέρεις, αυτή έχει απόλυτη και άμεση σχέση με την κατάσταση της ψυχής σου. Μια διεφθαρμένη και κακιά ψυχή δεν αφήνει το σώμα να αναπνεύσει”, δηλώνει η Ζωή Λάσκαρη, η οποία χωρίς κόμπλεξ ή ταμπού, δηλώνει την ακριβή ημερομηνία γεννήσεώς της ακόμα και στο facebook: 12 Δεκεμβρίου 1944.

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ”People” μιλά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τους εκάστοτε ρόλους της και την τηλεόραση, ενώ τολμά να δηλώσει πως δεν ξέρει αν είναι η πίστη αρετή στις μέρες μας, πάντως θέλει σίγουρα πολύ τσαγανό και γερό στομάχι.

Αλίκη Βουγιουκλάκη
”Ήταν ένα πολύ γλυκό πλάσμα, με πολυδιάστατα ταλέντα, αλλά ήταν και πολύ μόνη. Έζησε ολόκληρη της ζωή της με την αγωνία, με το σαράκι της πρωτιάς. Να κόψει το νήμα πρώτη. Και τα κατάφερε. Δεν θα βγάλει ποτέ ξανά αυτός ο τόπος Αλίκη. Ποιος έχει τα κότσια να σπάσει όλα τα ρεκόρ για να απολαύσει το χειροκρότημα με τίμημα την απόλυτη μοναξιά;”

Οι ρόλοι της, κόντρα στο προφίλ της σέξι και της μοιραίας, ήταν περισσότερο ηρωίδες… ταλαιπωρημένες
”Οι ρόλοι με καταδίωκαν, ούρλιαζαν από μακριά και με καλούσαν. Έτσι τους επέλεγα. Δεν ξόδεψα τη ζωή μου με την ψύχωση να παίξω αυτό ή εκείνο. Ήθελα να έχω την ψυχή μου ισορροπημένη, γαλήνια. Να μην αρρωστήσω ούτε στην ιδέα πως το κοινό με ήθελε να πάιζω ”κάπως”, ούτε με την αγωνία να γίνω αρεστή στα θεατρικά λόμπι που αλληλοχειροκροτούνται και αλληλογλείφονται.”

Με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκούρεζο είναι μαζί 35 χρόνια
”Οτιδήποτε διαρκεί πολύ εκ των πραγμάτων δεν είναι εύκολο. Συνάμα, όμως, είναι περιπετειώδες. Ο γάμος μου με τον Αλέξανδρο είναι και πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια που, όπως κάθε περιπέτεια, άλλαξε συθέμελα ένα μεγάλο μέρος του νοήματος της ζωής και της ύπαρξής μου. Είναι τόσα πολλά και όμορφα τα μπιτόνια βενζίνης που έχουμε κάψει σε αυτή τη διαδρομή… Το ότι παντρεύτηκα τον Λυκουρέζο δεν σημαίνει πως παντρεύτηκα και τις ιδέες του. Σέβομαι απόλυτα τις επιλογές του, συμφωνούμε αλλά και διαφωνούμε σε πολλά κι αυτό κάνει τη σχέση μας πολύ υγιή.”

Σχετικά με την τηλεόραση: ”Μόνο οι ψυχωτικοί αγαπούν την τηλεόραση. Γιατί να ευτελίζουμε έστι τη λέξη ”αγάπη”; Εκτιμώ κάποιους παρουσιαστές και παρακολουθώ κάποιες εκπομπές που με διασκεδάζουν ή με ενημερώνουν. Σε γενικές γραμμές η τηλεόραση βουλιάζει σε ένα απίστευτο τέλμα. Το πιο ενδιαφέρον πάντως, είναι πως παρουσιάζει πολλές από τις τηλεοπτικές περσόνες χωρισμένες σε δύο πολύ μεγάλες κατηγορίες: σε αυτές που εξακολουθούν να παραμένουν θεματοφύλακες της διαπλοκής και της υπεράσπισης ενός σάπιου συστήματος και σε αυτές που ζουν στον κόσμο τους, αποβράσματα ενός νεόπλουτου κόσμου, που χορεύει τσιφτετέλια και ζει ένα ακατάπαυστο πάρτι από το πρωί μέχρι το βράδυ”.

Read More

And More