Γ. Λιάγκας: Τα συγκινητικά λόγια για τον μικρό του πρίγκηπα!

Η βάφτιση του γιου του Γιώργου Λιάγκα ήταν η αφορμή για να εκφράσει τα συναισθήματά του για τον μικρό του πρίγκηπα. Ο Γιάννης τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή του και να τα δει αλλιώς… Λίγο πριν την βάφτισή του στην Τήνο ο δημοσιογράφος “άνοιξε” την καρδιά του μέσα από ένα άρθρο του στη Real Life!

Διάβασε τι έγραψε για τον γιο του:
«Όταν η αλεπού συνάντησε τον μικρό πρίγκιπα στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο, το πιο σημαντικό ανάμεσα στ’ άλλα που του είπε ήταν πως «δεν βλέπεις καθαρά, παρά μόνο με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια».

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα διαφέρουν τελείως όταν επιχειρούμε λογική προσέγγιση σε σχέση με τη συναισθηματική. Όλοι, για παράδειγμα, προτιμάμε να ‘χουμε δίπλα μας ανθρώπους με αισθήματα, οι οποίοι ξέρουν να ακούν, να κατανοούν και να συμπάσχουν. Κι αυτό γιατί, τι να τον κάνεις τον ορθολογιστή, όταν ο πόνος είναι της καρδιάς;

Υπάρχουν αποφάσεις που πήραμε κατόπιν λογικών συνειρμών και άλλες που πάρθηκαν αυθόρμητα, καθαρά με το συναίσθημα. Ποιες από τις δύο βγήκαν τις περισσότερες φορές σωστές; Και δεν αναφέρομαι μόνο στα ερωτικά. Μιλάω για όλες τις ανθρώπινες εκφάνσεις μας στα επαγγελματικά, σε αγορές, σε πωλήσεις, σε όλα τα σταυροδρόμια της ζωής.

Συνηθίζουμε να δίνουμε άλλοθι στο συναίσθημα. Ποτέ στη λογική μας. Αν το συναίσθημα μας οδηγήσει κάπου λάθος, θα βρούμε τρόπο να το δικαιολογήσουμε. Όταν η λογική μας οδηγήσει σε στραβοπάτημα, γινόμαστε αμείλικτοι και δεν ανεχόμαστε την αβλεψία του απλού μαθηματικού κανόνα που αγνοήσαμε. Συνήθως, όσο πιο εύκολα ρισκάρουμε και φλερτάρουμε με τη γοητεία του αβέβαιου, το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής στις αποφάσεις μας. Κι όμως, υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία της ζωής που μας κάνουν να αλλάζουμε τελείως την οπτική μας.

Μου έλεγαν όλοι οι φίλοι μου πως μόλις αποκτήσω παιδί θα βλέπω τα πράγματα αλλιώς, ότι οι προτεραιότητες μου θα ανατραπούν και πράγματα που μέχρι τότε θεωρούσα τεράστια θα μου φαίνονται μικρά. Ομολογώ πως δεν μπορούσα να το αντιληφθώ. Κι όμως, συμβαίνει. Και μάλιστα με τόσο απόλυτο και μαγικό τρόπο, σχεδόν αυτόματα! Και είναι πολύ ωραίο. Γιατί από τη μία σε κάνει πιο υπεύθυνο, από την άλλη, όμως, σε κάνει πιο ευαίσθητο, πιο εύθραυστο και τρυφερό. Ανακαλύπτεις κι εσύ πως έχεις και άλλα μάτια. Εδώ κι έναν χρόνο, όλα έχουν αλλάξει στη ζωή μου. Κι επειδή σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον μικρό πρίγκιπα…»

Read More

And More