Λίμπιντο σε κατάθλιψη; Πώς να την απογειώσεις!

Οι γυναίκες που πάσχουν από κάποια μορφή κατάθλιψης και λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά χάπια μπορούν να απογειώσουν την λίμπιντό τους με φυσικό τρόπο: αρκεί να ασκούνται μόλις τριάντα λεπτά πριν από την σεξουαλική επαφή.

Η φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει τα σεξουαλικά προβλήματα στις γυναίκες που παίρνουν αντικαταθλιπτικά, κυρίως αν οι ασκήσεις γίνονται πριν από τη σεξουαλική πράξη. Τουλάχιστον αυτά είναι όσα προέκυψαν από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Οι ερευνητές έβαλαν να συμμετέχουν σε ένα πείραμα 52 γυναίκες οι οποίες πάσχουν από μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και από άλλες σεξουαλικές παρενέργειες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους με αντικαταθλιπτικά.

Για τις πρώτες τρεις εβδομάδες της έρευνας οι γυναίκες δεν πραγματοποίησαν καμία φυσική άσκηση. Στη συνέχεια το πείραμα χωρίστηκε σε δύο γκρούπ. Το πρώτο γκρούπ ακολούθησε μια σειρά από ασκήσεις πριν από τη σεξουαλική πράξη και το δεύτερο ακολούθησε μια σειρά από ασκήσεις ανεξάρτητα από τη σεξουαλική πράξη.

Οι ερευνητές μετά έβαλαν τα δύο γκρουπ σε έρευνα για άλλες τρεις εβδομάδες. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι μια κανονική φυσική άσκηση ρουτίνας βελτιώνει την ποιότητα του οργασμού σε όλες τις γυναίκες. Αλλά και μόνο τριάντα λεπτά άσκησης αμέσως πριν από τη σεξουαλική πράξη οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση της λίμπιντο και σε μια καλύτερη γενικά σεξουαλική λειτουργία.

Διάβασε περισσότερα στο iatropedia

Read More

And More