Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.02.2011 | 15:20

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Λιβύης - Στέλνουν πλοίο για να τους παραλάβουν!

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Λιβύης - Στέλνουν πλοίο για να τους παραλάβουν!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Σε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρία Minerva κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών και το πλοίο Minerva Antonia έχει καταπλεύσει στο λιμένα Ra’s Lanuf της Σύρτης για να παραλάβει, την Τετάρτη, Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδος στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονίζει η φωνή του Παναγιώτη Κορυφίδη από την Πτολεμαϊδα, το σήμα του κινητού του χάνεται, 600 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης, εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 20 Έλληνες.

Ψύχραιμος, αν και μόλις πέντε λεπτά πριν οι σφαίρες περνούσαν πάνω απ' τα κεφάλια τους κάνει μια δραματική έκκληση για βοήθεια, έχει το θάρρος και το κουράγιο να δώσει συντεταγμένες για να τους εντοπίσουν τα αεροσκάφη που πιθανώς σπεύσουν σε βοήθεια.

"Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κάποιοι φεύγουν απο εδώ που είμαστε. Παίρνουν οχήματα και φευγουν απο μόνοι τους. Δεχόμαστε επιθέσεις. Πριν 5 λεπτά ξαναδεχθήκαμε επίθεση. Οι περισσότεροι άλλων εθνικοτήτων φεύγουν απο το σημείο με βαλίτσες με δική τους ευθύνη. Εδώ στη έρημο αυτή τη στιγμή, στο Φάρεκ, είμαστε 10 Έλληνες και 10 Κύπριοι. Είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν έχουμε τρόπο για να φύγουμε με ασφάλεια. Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν έχουμε τρόπο διαφυγής. Είμαστε 600 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Απευθύνουμε έκκληση να φύγουμε, θέλουμε να γυρίσουμε στη χώρα μας. Εχουμε δώσει συντεταγμένες για το που είμαστε στο υπουργείο Εξωτερικών. Θέλουμε να έρθει το ελληνικό κράτος να μας σώσει, η κατάσταση είναι κρίσιμη"

Οι 300 Έλληνες

Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας είναι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο και αυτή είναι η δυσκολία, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη και 500 χιλιόμετρα μακρυά από κάποια μεγάλη πόλη.

Ο υφυπουργός εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεννοήσεις και με άλλες χώρες οι οποίες επιχειρούν για τον ίδιο σκοπό, προκειμένου να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες μας από κοινού.
Ωστόσο όπως φαίνεται και από τη δραματική μαρτυρία του Έλληνα μετανάστη μιλάμε για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται οι 20 συμπατριώτες μας υπάρχει και αεροδρόμιο, αλλά και πρόσβαση από την διπλανή Αίγυπτο.

Διάβασε περισσότερα στο newsit
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10