Λ. Παπαϊωάννου στο ”Μίλα: Ήθελα πάντα να έχω το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης!

Η Λυδία Παπαϊωάννου, που ξεκίνησε να γράφει σε περιοδικά σε ηλικία μόλις 18 ετών, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή ”Μίλα” και βρέθηκε να συζητά με την Τατιάνα Στεφανίδου, την Τζούλη Αγοράκη και τη Σοφία Βόσσου για όλα! Η γνωστή παρουσιάστρια και πρώην κριτής του ”Just the two of us”, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βριλλήσια, μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τα δύσκολα επαγγέλματα από τα οποία πέρασε, καθώς και για τους καλούς βαθμούς της στο σχολείο.

”Από μικρή μιλούσα αρκετά και επειδή συνήθως είχα κάνει κάτι που δεν έπρεπε, νομίζω ότι ανέπττυξα σιγά σιγά αυτόν τον μηχανισμό του… να με αγαπήσεις και να με συμπαθήσεις λίγο παραπάνω, μπας και τη γλιτώσω που τα έχω κάνει μαντάρα στο δίπλα δωμάτιο”, είπε η Λυδία χαρακτηριστικά σε κοπλιμέντο της Τατιάνας για τις ατάκες της, ενώ παραδέχτηκε πως, γενικά, ήταν σκανταλιάρα.

Σχολείο και κοπάνες
”Ήμουν combo… και καλή μαθήτρια -του 18, 19- και της κοπάνας. Ήμουν καρασπασίκλας στα μαθήματα. Ήξερα για παράδειγμα ότι μου έχουν δώσει αυτά κι αυτά να διαβάσω σήμερα για να με εξετάσουν αύριο και δεν μπορούσα να φανταστώ έναν λόγο για να μην το κάνω. Δεν μου πέρναγε από το μυαλό. Αφού μπορούσα να το κάνω γιατί να μην το έκανα;”



Επαγγέλματα

”Έχω κάνει διάφορες δουλειές, γιατί ήθελα να με ορίζω. Ήθελα να έχω το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, το έχω τεράστιο αυτό στο κεφάλι μου σαν το σημαντικότερο αγαθό…. Η πιο δύσκολη δουλειά για μένα, που δεν θα ήθελα να ξανακάνω, ήταν όταν ήμουν υποδοχή – πόρτα, σε νυχτερινά μαγαζιά, εστιατόρια κλπ. Ήταν πάρα πολύ αμήχανη δουλειά και άβολη, γιατί δούλευα σε εστιατόριο στο Κολωνάκι, ήταν πολύ μικρό και γέμιζε αμέσως. Μετά έρχονταν ζευγαράκια και παρέες και μου έλεγαν ”να μπούμε;” και τους έλεγα ”δεν χωράτε” και το εννοούσα. Αρχικά, δεν με πίστευαν γιατί νόμιζαν ότι εξασκώ τη γνωστή πρακτική του, αν δεν σ’ αρέσει κάποιος δεν τον αφήνεις να περάσει στο μαγαζί. Ήμουν όμως πολύ ευγενική και τους έλεγα, γιατί όντως δεν χωρούσε ούτε το χέρι τους μέσα.”

Read More

And More