Πέθανε η ‘κόρη του Μαυρογιαλούρου’ Νίκη Λινάρδου

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες σε ηλικία 73 ετών η ηθοποιός που είχε υποδυθεί την κόρη του “Μαυρογιαλούρου”, Νίκη Λινάρδου.
Γνωστή στα πρώτα της βήματα και με το ψευδώνυμο Μπέμπα Κούλα. Ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη – σεναριογράφου των επιτυχιών, Αλέκου Σακελλάριου, που ο γάμος τους διήρκησε 10 έτη.

Κατόπιν παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη της τηλεόρασης Θ. Χρυσοβέργη με τον οποίο έμεινε μαζί για 8 χρόνια. Έχει παίξει σε αρκετές χαρακτηριστικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε πρώτους ή δεύτερους ρόλους.

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε το 1955, στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, σε έναν μικρό ρόλο, σαν γύφτισσα.

Χαρακτηριστικoί ρόλοι:
Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο και Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο, Τα Κίτρινα Γάντια, Όταν Λείπει η Γάτα (καμαριέρα), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (οικ. βοηθός), Θα σε Κάνω Βασίλισσα (εδώ σε ρόλο πρωταγωνιστικό), Υπάρχει και Φιλότιμο (κόρη του Μαυρογιαλούρου), Καλώς Ήλθε το Δολλάριο (πόρνη της Τρούμπας) και Ρωμιός Έχει Φιλότιμο (δεσμός του Λάμπρου Κωνσταντάρα που την κάνει ά λα Γαλλικά με τον Αργεντίνο).

Read More

And More