Aδίστακτος τρομοκράτης και μάλιστα ηγετικό στέλεχος ο 29χρονος θεολόγος; – Ένα προς ένα τα λάθη που έκανε

Αυτό που βλέπουν μετα βεβαιότητας οι διωκτικές αρχές είναι μια προσπάθεια ανασύστασης τρομοκρατικής ομάδας.

Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, δεν είναι καινούριο πρόσωπο για τους αστυνομικούς και τους είχε απασχολήσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πτυχιούχος της Θεολογίας ταυτοποιήθηκε από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ως ένας από τους τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank το πρωί της Παρασκευής 10ης Αυγούστου.

Ο Θεοφίλου και δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας καπέλα, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας και πήραν 45.000 ευρώ από τα ταμεία. Κατά την έξοδό τους επιχείρησε να τους καταδιώξει ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, τον οποίο και δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Θεοφίλου είναι αυτός που με τέσσερις σφαίρες εκτέλεσε τον 53χρονο οδηγό όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Τα λάθη του:

1. Αστυνομικοί τον είχαν δει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.

2. Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο. Ηταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.

3. Οταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία», και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.

4. Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.

Μέχρι και στον ώμο του όταν συνελήφθη είχε ένα σακίδιο με αυτοκόλλητο, «I Love Paros».

Διαβασε περισσότερα στοιχεία και την εξέλιξη της υπόθεσης στο NewsIt

Read More

And More