Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα ασφαλείας. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κανονικά θα έπρεπε να είναι στο μουσείο τρεις φύλακες και… ήταν μόνο μία.

Η φύλακας που δέχθηκε την επίθεση των ληστών, όπως διαβάσαμε στο NewsIt, έφθασε πρώτη στο μουσείο, ενώ ο δεύτερος φύλακας έφθασε λίγη ώρα μετά. Σχετικά με τον τρίτο φύλακα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε άδεια…

Πάντως, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Γιώργος Δημακάκος, σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη ληστεία, μιλάει για ελείψεις στο προσωπικό φύλαξης, οι οποίες είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία.

Συμπληρώνει ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει κι άλλη μείωση προσωπικού και πως ο αριθμός φύλαξης του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας και των τεσσάρων Μουσείων δεν θεωρείται επαρκής από την Πανελλήνια Ένωση υπαλλήλων φυλάξεως αρχαιοτήτων.

Mετά από αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Πολεμική Αεροπορία, διέθεσε ελικόπτερο Super Puma, για την υποστήριξη από αέρος, των ερευνών των Αστυνομικών Αρχών, στην υπόθεση της κλοπής των αρχαίων αντικειμένων από το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Διάβασε όλες τις εξελίξεις στο NewsIt

Read More

And More